Obavijesti

News

Komentari 122

Leko priznao: Nismo podigli standard otkako smo na vlasti

Leko priznao: Nismo podigli standard otkako smo na vlasti
1

Predsjednik Sabora Josip Leko gostovao je u emisiji Veto na Jabuci TV. Priznao je kako nisu zadovoljni dinamikom kojom se mijenjaju trend i smjer kvalitete života

VIDEO

U ovih dvije godine nije došlo do porasta životnog standarda i to ne mogu ja sada tu reći da se dogodilo. Tu nismo zadovoljni. Tek očekujemo rezultate pospremanja države kako to mi radimo. Naravno da smo mislili da će to ići puno brže, naravno da nismo zadovoljni dinamikom kojom se trend i smjer kvalitete života mijenjaju - priznao je Josip Leko, predsjednik Hrvatskog sabora gostujući u emisiji Veto na Jabuci TV povodom polovice mandata Kukuriku koalicije.

U nekim stvarima smo napravili iskorak. Hrvatska je danas bolja i drugačija nego prije dvije godine. Danas je puno teže ne plaćati porez, kaže Leko

No, Leko tvrdi da pomaka ima i da je u nekim stvarima napravljen iskorak u kvaliteti života u ovih dvije godine otkako su na vlasti.

- U nekim stvarima smo napravili iskorak. Hrvatska je danas bolja i drugačija nego prije dvije godine. Danas je puno teže ne plaćati porez, naša pobjeda je značila da je društvo spremno mijenjati ekonomski smjer i da se više ne može živjeti na tuđi kredit. I treba tu napraviti velike žrtve. Nažalost, i to je točno, tu najviše trpe građani, ali to je cijena da bi sutra išli puno lakše u sređenoj situaciji u razvoj - kazao je Leko.

'SDP nema alternativu u Hrvatskoj'

Smatra da SDP nema alternativu u Hrvatskoj, te da će zbog toga trijumfirati i na europarlamentarnim, ali i na parlamentarnim izborima.

- Važno je da se svaka vlast može kontrolirati, da svaka vlast ima alternativu. Nažalost, sada ne možemo u Hrvatskoj reći da postoji alternativa SDP-u i SDP-ovoj politici. Uvjeren sam da će SDP osvojiti vlast i na idućim parlamentarnim izborima - rekao je Leko i dodao kako se nada da će mandat završiti s istom ocjenom kojom su završili onaj prije mandat 2003. godine.

Građani traže odmah rješenja svih problema, ali odgovorni političari ne smiju zanemariti niti danas, ali niti budućnost, kaže Leko

- A to je da se lakše diše i da će se to moći tada reći. Da, građani traže odmah rješenja svih problema, ali odgovorni političari ne smiju zanemariti niti danas, ali niti budućnost - dodao je Leko.

Uvjeren je da će se smjer i trend gospodarske situacije promijeniti. No, jednako je tako bio uvjeren i prošle godine.

- Lani su okolnosti ukazivale da će doći do promjene smjera i trenda, ali neke su investicije izostale. Sada je situacija da u okruženju BDP državama raste, a to znači da će i nama koji smo ovisni o zemljama u susjedstvu biti bolje - dodao je Leko.

'Ne brine me što nam Ustavni sud poništava zakone'

Na pitanje brine li ga što Ustavni sud često poništava zakone koje njegov Sabor donosi, Leko je odgovorio da ne.

- Ne brine me što nam Ustavni sud toliko zakona ocjenjuje protuustavnim. Mene bi brinulo kada se demokratske funkcije koje Hrvatska ima ne bi ostvarivale. To su ziheraške uloge koje građanima osiguravaju bolji život - rekao je Leko.

Najavio je kako uskoro kreće nova runda razgovora oko promjene Ustava koji je lani propao zbog povlačenja HDSSB-a.

- Razlog promjene Ustava je valjan, društveno i pravno valjan. Nitko nije stavljen sa strane. Uskoro počinje nova runda razgovora i pregovora unutar klubova zastupnika oko promjene Ustava. Svi su pozvani za stol, i HDZ i predsjednik Ivo Josipović i svatko može dati svoje mišljenje i prijedloge - rekao je predsjednik Hrvatskog sabora.

Na kraju je potvrdio kako očekuje da će na nadolazeće europarlamentarne izbore Kukuriku koalicija izaći u punom sastavu, dakle i s IDS-om.

- Ne trebaju velike političke naočale da bi se vidjelo da ova koalicija ima potporu hrvatskog naroda. Nekad se te naočale zamagle, ali danas se vidi dobro - rekao je Leko koji je najavio da će Kukuriku koalicija dobiti najveći broj glasova u Hrvatskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije