Obavijesti

News

Komentari 55

Leko: Tenzije su značajne, ali ne vlada izvanredno stanje

Leko: Tenzije su značajne, ali ne vlada izvanredno stanje
1

Izrazio je uvjerenje da će u ponedjeljak problemi moći biti riješeni. Premijer je dobro formulirao da je dijalog najvažnija stvar, ali dijalog ne može biti uvjetovan, smatra

VIDEO

U Hrvatskoj nije izvanredno stanje, ali nije ugodno niti nama koji se bavimo politikom, jer su tenzije značajne. Sve institucije rade svoj posao, pa tako i policija, a nadam se da će i branitelji koji prosvjeduju kroz te institucije riješiti probleme, rekao je predsjednik Sabora Josip Leko u Javnoj stvari. 

Izrazio je uvjerenje da će u ponedjeljak problemi moći biti riješeni. Premijer je dobro formulirao da je dijalog najvažnija stvar, ali dijalog ne može biti uvjetovan, smatra. 

Odgovorni svi koji sudjeluju u javnopolitičkom životu

Govoreći o odgovornosti za prosvjede branitelja iz Savske, rekao je da su za to odgovorni svi koji sudjeluju u javnopolitičkom životu. 

- Razvoj demokracije je garancija da će biti sve manje ovakvih scena kao danas na Markovom trgu - rekao je. 

Podsjetio je na pokušaje razgovora s prosvjednicima iz Savske, no oni su samo izrekli svoje zahtjeve i otišli, dodao je. 

- Na zahtjeve o promjeni zakona o pravima branitelja koji je bio u proceduri te zakona o utvrđivanju mirovinskih prava smo odgovorili, no o smjenama se ne može raspraviti niti govoriti bez formaliziranog zahtjeva i razloga za to - objašnjava.

Netko je više odgovoran, netko manje, odgovorio je na pitanje o odgovornosti HDZ-a i Tomislava Karamarka. 

- Premijer je iznio neke argumente za te tvrdnje - da je sadašnji savjetnik predsjednice bio u organizaciji prosvjeda. Logika nameće da je ta veza iz HDZ-a, a politika podrazumijeva da iz detalja izvučete zaključke - dodaje.

HDZ napustio Sabor, neće ni na svečanu sjednicu

Na svečanu sjednicu Hrvatskog sabora u prigodi obilježavanja 30. svibnja - Dana Hrvatskog sabora, doći će predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, najavio je. Rekao je da mu je žao zbog najave HDZ-a da neće nazočiti sjednici jer, rekao je, Sabor nije jednostranačko tijelo. 

- To je prilika da se prisjetimo vrlo uspješnog razvoja demokracije i razvoja Hrvatske. -rekao je.

'Preferiram razgovor, ne sučeljavanje'

Na pitanje o TV sučeljavanju predsjednika SDP-a i HDZ-a rekao je da je pravilo u izbornim godinama i demokratskim društvima "igranje utakmica s pojačanim rizikom". 

- Ja preferiram razgovor, a ne sučeljavanje. Karamarkovo pismo premijeru MIlanoviću mora se gledati u kontekstu taktičkih zamisli - prvo intervju u jednom tjedniku u kojem spominje "crvene", a onda preko javnosti šalje pismo na razgovor. To bi bilo političko nadigravanje - zaključio je.

Zaoštrili smo retoriku, a ne politiku

- U krizi smo zaoštrili retoriku, a ne politiku, i sada se to vraća kao bumerang, svi gubimo. Zato pokušavam ne sudjelovati u takvoj politici. Trebali bi razviti nekoliko tema - kako prevladati zaduženost, pronatalitetnu politiku, konstanta u vanjskoj politici, obrazovanje za ona područja našeg ekonomskog naslova za koja se opredjelimo. Zalažem se za gospodarski ustav, i često sam u SDP-u u manjini, ali to me ne smeta jer želim biti u stranci koja me limitira - izjavio je Leko na kraju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je