Obavijesti

News

Komentari 149

Leni se ostvarila božićna želja: Izete, pa dugo sam te čekala!

Leni se ostvarila božićna želja: Izete, pa dugo sam te čekala!
9

Lena je Djeda mraza molila za zdravlje bratića (13) koji boluje od leukemije i da upozna Mustafu Nadarevića. Želja joj se ostvarila. Oduševila je poznatog glumca

VIDEO

Braćo moja mila, uzviknula je ushićena i šokirana Lena Novak - Đura (7) iz Mačkovca ugledavši na vratima svoga doma Izeta, omiljenu joj televizijsku zvijezdu iz humorističke serije “Lud, zbunjen, normalan”.

- Dugo sam te čekala. Gdje si tako dugo - pitala je Lena, uzela ga za ruku i povela u dnevni boravak kao da se poznaju sto godina. 

Mustafa Nadarević doputovao je iz Zagreba kako bi ispunio Leninu božićnu želju. Djevojčica s Downovim sindromom poželjela je od Djeda Mraza da njezin bratić Lovro (13) ozdravi od leukemije i da upozna svog omiljenoga glumca. Seriju ne propušta, a na njegovo oduševljenje, odglumila je i nekoliko scena, kojima se Mustafa od srca nasmijao.

- Ovo rijetko doživimo, da se Lena skoncentrira na razgovor sat vremena - rekli su sretni roditelji Arabela (37) i Ljubomir (39).

Lena je pokazala Izetu zlatnu ribicu koju je nazvala po njemu. Predstavila mu je članove obitelji, ispričala da jaše, pliva i da će sljedeće godine u školu. Dala mu je svoju fotografiju, koju je on, vidljivo dirnut, privio na grudi.

- To nije naš zadnji susret. Lena, moram te vidjeti kako rasteš. Da zajedno idemo jahati,  a ti mi čuvaj ribicu. I čuvaj bratića jer ja, kao i svi vi, želim da ozdravi - rekao je Mustafa. 

Dragi Djede Mraze, izliječi mog Lovru

Lovro (13) je Lenin bratić, kojem je jako privržena. Prije dvije godine obolio je od leukemije. Peti i šesti razred završio je u zagrebačkim bolnicama. Tamo je išao na kemoterapije i oporavljao se. 

- Znam da sam krenuo u peti razred i da mi je odmah prvih dana sve bilo teško, čak i torba. Vadili su mi krv i rekli da imam leukemiju. Bilo mi je teško te dvije godine, ali svi su bili uz mene, u bolnici sam učio svaki dan. Lenu obožavam, tko nju ne bi volio, plakala je kad bi mi dolazila. Nadam se da je sve sad iza mene - rekao je Lovro. On je, nakon dvije godine, konačno kod kuće, na radost mame Ksenije (37), tate Marka (38) i dvije godine starijeg brata Jure. Normalno s vršnjacima pohađa sedmi razred u Šenkovcu. No dva puta na tjedan vadi krv i dva puta na mjesec odlazi u Zagreb na pretrage. Lovrina obitelj ima kuću pedesetak metara dalje od Lenine, tako da su svi na okupu. Lena ga je redovito posjećivala u bolnici, a i sada se najviše obožava družiti s njim.

Lena omiljenu seriju “Lud, zbunjen, normalan” ne propušta zbog Izeta. Smije se iz svega glasa i sa posebnim darom prepričava njegove riječi. Ne zna da je Izet u stvari glumac Mustafa Nadarević, ali to joj nije ni važno. Kuća se ori od smijeha kad ga ugleda na televiziji.

- Bio je veliki udarac kad su nam nakon porođaja rekli da Lena ima Downov sindrom. No brzo smo shvatili da nam to nije Božja kazna nego dar - kaže Lenina majka Arabela. Ona je jedna od osnivačica Udruge djece s Downovim sindromom. Mala Lena u vrtiću uživa pažnju svojih teta Ljubice i Vesne. One kažu kako je Lena naučila da treba pružati pažnju bolesnim ljudima, pa je zato jako vezana uz bratića Lovru.

Glumac Mustafa Nadarević glumi Izeta u najpopularnijoj domaćoj humorističnoj seriji na Novoj TV. Trenutačno snima u Sloveniji, ali je potvrdio kako će se rado susresti s Lenom. Roditelji kažu kako ga Lena obožava oponašati dok se serija emitira na televiziji.

Lena jedva čeka božićne radosti

Zimski dani donijeli su Leni mnogo radosti.  Pohađa vrtić, a iduće će godine u školu po posebnom programu.  Život joj je ispunjen brojnim sadržajima. Vode je na jahanje i plivanje u Udrugu djece s Downovim sindromom Međimurske županije. Božić će najvjerojatnije provesti u društvu Lovre i ostatka obitelji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 149
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.