Obavijesti

News

Komentari 95

Lesar o porezu: Vladi je bogat onaj koji uštedi i napravi kuću

Lesar o porezu: Vladi je bogat onaj koji uštedi i napravi kuću
2

Laburist smatra da je novi porez socijalno i društveno neprihvatljiv, dok Ivan Šuker smatra da je riječ o poreznom opterećenju te da Vlada juriša pri donošenju odluka

VIDEO

Ministar financija u četvrtak je predstavio novi porez na nekretnine koji je, očekivano, izazvao negativne reakcije oporbe.

Za laburista Dragutina Lesara novi porez je socijalno i društveno neprihvatljiv, dok je po Ivanu Šukeru (HDZ) riječ o još jednom poreznom opterećenju iako Vlada pokušava sve uvjeriti u suprotno. 

Podsjetimo, porez na nekretnine stupit će na snagu 1. travnja i  imat će jedinstvenu poreznu stopu od 1,5 posto na sve nekretnine. No, vlasnici nekretnina će za njih imati velike olakšice. Porezom na nekretnine, kako je najavio Linić, ukinula bi se komunalna naknad i porez na vikendice.  

Onaj tko ima zlato, novac ili umjetnine - ne plaća ništa

- Koliko god su u prezentaciji nastojali prikazati da se radi samo o zamjeni za komunalnu naknadu to naprosto nije točno. Radi se naime, o dvostrukom oporezivanju dohotka jer se oporezuju samo nekretnine, a ne imovina, rekao je Lesar i dodao kako je za Vladu bogat onaj tko je štedio i izgradio kuću, dok su izuzeti od oporezivanja oni koji su štedjeli u zlatu, novcu ili umjetninama, javlja Jutarnji list

Što s onima koji neće moći plaćati porez?

Prema Lesarovim tvrdnjama vlasnici nekretnina već dosad su platili 52 posto vrijednosti svojih nekretnina kroz razne poreze i doprinose. Sporan dio novog poreza mu je i to što nije definirano na koji će se način određivati fiskalna vrijednost kao ni što će biti s onima koji neće moći plaćati porez. 

Šuker: A kako misle uopće odrediti vrijednost nekretnina?

I Šukera muči na koji će se način odrediti vrijednost nekretnina koja će biti osnovica za porez. Smatra da je jedini pravedan način da se za svaku nekretninu odredi vrijednost, a ne da se ona procjenjuje po tome gdje su smještene. 

Dodao je da tehnička priprema novog poreza nije dobro odrađena, kao i da je taj posao trebao trajati tri do četiri godine, ali da Vlada kao i inače juriša u svojim odlukama. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa