Obavijesti

News

Komentari 15

Leti, leti, leti - čovjek: Zračni tunel koji baš svima daje krila

Leti, leti, leti  - čovjek: Zračni tunel koji baš svima daje krila
3

Izrada simulatora slobodnog pada trajala je četiri godine. Sastavljen je od više od tisuću dijelova. Da bi čovjek "letio", tu je ventilator od karbonskih vlakana

VIDEO

Vertikalni zračni tunel širok 16 i visok 9 metara jedini je takav tunel u ovom dijelu Europe. Na simulatoru svatko može letjeti, bez posebnih priprema jer se tehnika svlada za pet do deset minuta.

- Na ideju smo došli prateći turistička odredišta u Europi. Naš otac Ivan Vugrek (65) dizajnirao je tunel – kazao je Denis Vugrek (32), jedan od vlasnika zračnog tunela koji se nalazi na Zagrebačkom velesajmu. Izrada simulatora slobodnog pada trajala je četiri godine. Sastavljen je od više od tisuću dijelova. Da bi se čovjeka podiglo u zrak, tu je ventilator koji je izrađen od karbonskih vlakana. Pokreće ga dizelski Mercedesov motor od čak 1350 konjskih snaga.

- Kod prvog leta početnicima pomaže instruktor tako da nema straha od ozljeda. Obvezno je nositi kombinezon, kacigu i zaštitne naočale što uvijek mi osiguramo – rekao je Igor Vugrek (32) koji zajedno s bratom Denisom vodi simulator slobodnog pada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...