Obavijesti

News

Komentari 22

Iz Libije se u Zagreb vratila 33 radnika Crosca: Tamo je kaos

Iz Libije se u Zagreb vratila 33 radnika Crosca: Tamo je kaos
14

Zrakoplov s radnicima Crosca je krenuo iz Tripolija, ali se zaustavio na Malti kako bi se opskrbio gorivom. U Zračnu luku Zagreb je kasnio te je stigao oko 23 sata

VIDEO

Radnici Crosca, njih 33, su u petak oko 23 sata stigli zrakoplovom Trade Air iz Libije. Zrakoplov je krenuo iz Tripolija, ali je sletio na Maltu kako bi se opskrbio gorivom pa je u Zagreb kasnio.

Miroslav Krpan je rekao da je u Libiji vrlo kaotično te da je cestovni promet nemoguć.

- Deseci tisuća siromašnih ljudi na cestama su i traže spas. Sve to izgleda veoma strašno, a najgore je što je zemlja velika i svi smatraju da će se teško iz nje izvući - rekao je Krpan.  

Iz Tripolija se vratio i Marko Lovrić (49), a dočekale su ga supruga Manda (43) i tri kćeri.

- Bilo nam je veoma teško što danima nismo mogle čuti svog oca i danas ćemo do dugo u noć slaviti zbog njegovog povratka - rekle su Markove kćeri.  

Gadafi se iznenada pojavio na trgu i pristašama slao poljupce

Moamer Gadafi se u petak iznenada pojavio na Zelenom trgu u Tripoliju. Svojim pristašama je rekao kako je jedan od njih. Poslao im je nekoliko poljubaca rukom i poručio neka plešu i pjevaju. Rekao im je da ih 'može naoružati te da oni mogu obraniti svaki napad', piše Sky News. U kratkom govoru Gadafi je pristašama rekao i neka se pripreme za borbu za Libiju, dostojanstvo i naftu. 

Prosvjednici su zauzeli središte Tripolija i postavljaju barikade kako bi se obranili od protunapada Gadafijevih snaga koji pucaju po njima. U petak bilo je najmanje pet mrtvih, a strahuje se da je broj puno veći. 

Svjedoci javljaju kako je u gradu Zavijahu totalni kaos i trenutačno je tamo najgore. Očevidac, koji se vratio iz Zavijaha u Tripoli kaže kako je grad potpuno pod kontrolom oporbe.

Gadafijev sin je na strani prosvjednika?

Libijske snage reda pucale su na prosvjednike u Tripoliju, javljaju svjetske agencije koje se pozivaju na izjave očevidaca. Navodno su na prosvjednike pucali nakon molitvi. Reuters piše kako je najmanje pet mrtvih. Reuters javlja i kako je proizvodnja nafte znatno smanjena  te kako u lukama nedostaje radnika. Gadafijev sin Saif Al-Islam pak je izjavio kako njegov otac neće pribjeći uništavanju naftnog bogatstva kako bi ugušio pobunu. Rekao je i kako Gadafi neće pobjeći iz Libije.  

Istovremeno iranska agencija Press TV javlja kako se Gadafijev najmlađi sin Seif al-Arab Gadafi pridružio prosvjednicima. 

Libijski vođa očito na sve načine pokušava smiriti pobunu pa je libijska televizija javila kako je vlada odobrila povećanje plaća, potpore za hranu i socijalne dodatke za obitelji. 

SAD uvodi sankcije Libiji

SAD je u petak izvijestio kako će Libiji uvesti sankcije te kako će prekinuti sve diplomatske odnose s tom zemljom, piše Reuters. Nisu precizirali o kakvim će sankcijama biti riječ no nadaju se kako će tako izvršiti pritisak na Libiju i postići da Gadafi prestane ubijati vlastiti narod, piše Foxnews.

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev u petak je osudio upotrebu sile protiv civila u Libiji i naglasio kako će se vlasti u Libiji izložiti sudskom progonu ako ne zaustave nasilje. Nicolas Sarkozy, francuski predsjednik, je pak rekao kako Moamer Gadafi mora otići s vlasti. Ipak upozorio je oprez oko moguće vojne akcije u Libiji, javlja Telegraph.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)