News

Komentari 85

Lidericu Hoda za život na sudu teretili da je vikala: "Ku*vo, otimaš oca četvero djece!"

Lidericu Hoda za život na sudu teretili da je vikala: "Ku*vo, otimaš oca četvero djece!"

Hajdi Begović i druga okrivljenica Ingrid Dragičević na sudu su se branile šutnjom, a svjedočiti je odbio i jedini svjedok, Hajdin bivši suprug. Zbog toga su obje oslobođene optužbi

Hajdi Begović (45), glavna koordinatorica inicijative “Hod za život” oslobođena je optužbi da je verbalno i fizički napala Ingrid Dragičević (49). Oslobođena je i Dragičević, direktorica i poslovna žena, koju su teretili da je napad pokušala uzvratiti.

Pogledajte video: Koordinatorica Hoda za život napala ženu

Hajdi su teretili da je 4. travnja prošle godine u 16,00 sati u Šestinskom vijencu u Zagrebu nakon događaja u prometu napala Ingrid riječima: “Ku*vo, kradeš oca četvero djece, dro*o, kako te nije sramota?”.

Potom je Hajdi, prema policijskom izvješću, uhvatila Ingrid za kosu i počela ju vući iz automobila.

Nakon što je Ingrid izišla iz vozila nastavile su se “častiti” pogrdnim riječima.

Hajdi su teretili da je triput ošamarila Ingrid, koja joj je pokušala uzvratiti i udariti je nogom, ali se okliznula i pala.

- Kada se ustala da bi udarila nogom u retrovizor vozila kojim je upravljala prvookrivljena, daljnji sukob spriječio je bivši suprug prvookrivljenice - navodi se u prekršajnom nalogu.

Kako je u obrazloženju navela sutkinja Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu, obje okrviljenice su se na sudu granile šutnjom, a jedini svjedok događaja iskoristio je zakonsko pravo i odbio svjedočiti protiv bliskog srodnika.

- Temeljem tako provedenog dokaznog postupka sud je ostao u dvojbi što se točno dogodilo, odnosno nije nedvojbeno utvrdio da bi okrivljenice počinile prekršaj na način kako ih se tereti - navodi sutkinja zašto je oslobodila okrivljenice.

Na presudu stranke imaju pravo žalbe, no malo je vjerojatno da će se okrviljenice žaliti na oslobađajuću presudu. Zato se žaliti može PU zagrebačke temeljem čijeg prekršajnog naloga se postupak i vodio.

Najčitaniji članci