News

Komentari 77

Liječnica iz Čakovca preboljela koronu: Tri mjeseca sam bila na bolovanju, još nisam ozdravila

Liječnica iz Čakovca preboljela koronu: Tri mjeseca sam bila na bolovanju, još nisam ozdravila

Kaže kako je još tjednima nakon jako teško disala i brzo bi se umarala. Na posao se vratila nakon skoro tri mjeseca bolovanja, a u međuvremenu je bila na pretragama i nalazi koje je dobila su je šokirali

Liječnica iz čakovečke bolnice Ana Magdalenić koronu je preboljela prije gotovo godinu dana, ali kaže kako i dan danas osjeća posljedice. Zarazila se na radnom mjestu u prosincu prošle godine.

- Mislila sam da ću se vratiti na posao nakon deset dana, koliko je bilo trajanje izolacije. Međutim, nakon deset dana i dalje sam imala temperaturu. Nakon toga mi se javio pritisak u prsima, koji je praktički bio stalan - rekla je Magdalenić za HRT.

Kaže kako je još tjednima nakon jako teško disala i brzo bi se umarala. Na posao se vratila nakon skoro tri mjeseca bolovanja, a u međuvremenu je bila na pretragama i nalazi koje je dobila su je šokirali.

- Tek 4, 5 mjeseci nakon što sam bila zaražena, otkrilo se da imam perikardijalni izljev. To je voda oko srca - rekla je Magdalenić.

- Pregledima su otkriveni i ožiljci na plućnoj ovojnici. No tu nije bio kraj problemima. Nisam mogla podići desno stopalo - dodala je i rekla kako je to upala živca.

Polako se vraća u formu, ali ni 10 mjeseci nakon preboljenja i dalje nije u potpunosti zdrava.

- Ja sam prije toga bila zdrava, nisam imala probleme ni s pritiskom u prsima ni s otežanim disanjem, vozila sam bicikl 25-30 kilometara dnevno praktički bez problema. Bilo mi je jedino krivo što nisam dočekala cijepljenje, koje je počelo u prvom mjesecu, a ja sam se zarazila taman prije toga - rekla je Magdalenić i dodala kako je u međuvremenu primila cjepivo te da poziva i druge da se cijepe.

Najčitaniji članci