News

Komentari 0

Liječnica iz Klinike za infektivne bolesti tragično okončala život

Liječnica iz Klinike za infektivne bolesti tragično okončala život

Liječnica koja je od dana kad je Covid stigao u Hrvatsku bila na prvoj crti u borbi protiv virusa nađena je mrtva u stanu. Prema pričama njezinih kolega, nije više mogla podnijeti velik broj smrti

Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević potresla je tužna vijest. Liječnica koja je radila s Covid bolesnicima tragično je okončala život, javlja RTL.

Prema pričama njezinih kolega, nije više mogla podnijeti velik broj smrti. Otkrili su i kako se radi o liječnici koja je kao studentica prolazila s prosjekom 5,0 i koja je uvijek za pacijente našla i snage i vremena te nadodali kako je bila jako pedantna.

- Hvala na sućuti, prenijet ću svim kolegama. Mogu reći da je tijekom noći od 29. na 30. preminula naša kolegica koja je bila jedna izvrsna osoba i kao stručnjak i kao čovjek. Netko tko je bio krajnje predan poslu i cijeloj situaciji sa Covidom i prije toga godinama sudjelovala u svim aktivnostima klinike. Davala se potpuno. Svi su djelatnici na neki način žalosni, teško im je, ali se sjećaju nje u najboljem izdanju. Mi ćemo se sjećati nje i bit će u našim srcima - kazala je kroz suze RTL-u ravnateljica Klinike Alemka Markotić.

Liječnica koja je od dana kad je Covid stigao u Hrvatsku bila na prvoj crti u borbi protiv virusa preminula je u stanu.

- Kada radite u nenormalnim uvjetima, kada se radno vrijeme pretvara u kompletan život, odnosno struka preuzima kontrolu nad vašim životom, bilo je za očekivati da će se dogoditi porast tog sindroma sagorijevanja na poslu i da će sve veći i veći broj zdravstvenih djelatnika, uključujući liječnike, pucati na poslu i da taj stres i gomilu tog psihofizičkog napora neće biti u stanju procesuirati na jedan normalan način - kazala je predsjednica Hrvatske udruge bolničkih liječnika Ivana Šmit

Šmit je apelirala mjerodavnim institucijama kako bi trebali situaciju shvatiti krajnje ozbiljnom te pokušati naći način da se ona riješi. Za RTL je rekla kako bolnički liječnici očekuju da bi im trebala i psihološka i psihijatrijska pripomoć kako bi se mogli vraćati na svoja radna mjesta stabilni.

Kolege nam za preminulu doktoricu kažu da je bila.izrazito dobra osoba, i vrlo kolegijalna suradnica na poslu, jednako tako jako empatična liječnica kojoj je svaki pacijent bio jako važan. Bila je, kažu, brižna kako za pacijente, tako i prema suradnicima. Svi su potreseni i beskrajno žalosni.

 

Najčitaniji članci