Obavijesti

News

Komentari 37

Liječnici su odstranili tumor iz usta bebe u majčinoj utrobi

Liječnici su odstranili tumor iz usta bebe u majčinoj utrobi
6

SAD: Liječnici su operirali Tammy kada je bila u 21. tjednu trudnoće. U njezinu maternicu su uvukli iglu i instrumente te odstranili tumor iz usta njezine kćerkice

VIDEO

Bila sam u 17. tjednu trudnoće i tijekom rutinskog pregleda liječnici su otkrili da moja beba ima tumor koji joj kao "balon" izlazi iz usta, rekla je u četvrtak pred novinarima Tammy Gonzalez. Dodala je kako su joj liječnici objasnili da je riječ o teratomu, tumoru koji se pojavljuje u jednoj od 100.000 trudnoća.  

- Osjećala sam se strašno, ali sam vjerovala da postoji način da se moja beba spasi - rekla je Tammy. Ginekolog joj je rekao da postoje tri mogućnosti: prekid trudnoće, da iznese trudnoću do kraja, ali bi tako riskirala pobačaj ili operacija.

- Rekao mi je da bi liječnici mogli operirati bebu u mojoj utrobi, ali je naglasio i da takva operacija nikada dosad nije obavljena - kaže Tammy. Nju i supruga uputio je na kirurge Rubena Quintera i Eftichiju Kontopoulos sa sveučilišne bolnice na Floridi.

Liječnici su Tammy operirali kada je bila u 21. tjednu trudnoće, a tumor je već bio veličine breskve. 

Iglu su provukli kroz maternicu u amnionsku vrećicu. Kroz nju su proveli instrumente kojima su odstranili tumor iz usta bebe. Koristili su i laser, a majka je primila samo lokalnu anesteziju i operaciju je pratila na ultrazvuku. 

- Kada su odstranili tumor, osjetila sam veliko olakšanje. Konačno sam mogla vidjeti njezino lice, bila je savršena - kaže Tammy. 

Oko četiri mjeseca nakon toga, 1. listopada 2010. Tammy je rodila zdravu curicu. 

- Leyna danas ima 20 mjeseci i potpuno je zdrava. Jedini trag operacije je jedva primjetan ožiljak u njezinim ustima. - kaže tata Alain. 

Operacija je tek sada predstavljena javnosti jer su liječnici  morali pričekati objavu znanstvenog rada, piše Miami Herald.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...