Obavijesti

News

Komentari 99

Likvidacija Ivane Hodak: Ubojica ju upucao u glavu

Likvidacija Ivane Hodak: Ubojica  ju upucao u glavu
33

Odvjetnica Ivana Hodak ubijena je s dva metka na stubištu u Ulici Pavla Hatza u Zagrebu oko 11 sati. Policija je blokirala i granične prijelaze

VIDEO

S dva metka u glavu oko 11 sati nepoznati je ubojica hladnokrvno likvidirao Ivanu Hodak (26), kćer Zvonimira Hodaka, odvjetnika pritvorenog umirovljenoga generala Vladimira Zagorca. Pokošena s dva hica, pala je na stubištu zgrade u Ulici Pavla Hatza u Zagrebu. Ondje je živjela s roditeljima, ocem Zvonimirom i majkom Ljerkom Mintas Hodak, bivšom potpredsjednicom Vlade. Od ljeta je bila u vezi s Ljubom Pavasovićem Viskovićem, odvjetnikom koji zastupa i krim-milje.
- Ubojstvo je profesionalno, bez puno buke i tragova. Odradio je to netko tko zna svoj posao - rekao nam je policijski izvor blizak istrazi. Kao što je uobičajeno u takvim slučajevima, ubojici ni traga. Uzalud je policija blokirala sve izlaze iz Zagreba, s dugim cijevima stajala na mostovima, jer hladnokrvnom ubojici nije bilo ni traga. No svjedoci su ipak nešto vidjeli.
- Oko 11 sati vidio sam mlađeg muškarca, starog između 30 i 35 godina, istrčao je iz zgrade. Nije bio maskiran. Sjećam se da je imao sivu jaknu. Trčao je prema Trgu bana Josipa Jelačića - prepričao je svjedok i novinarima i policiji. Drugi je svjedok prije 11 sati u ulici, u blizini stana Hodakovih, vidio dva automobila bugarskih registracija, Toyotu i Mercedes. Nakon što je čuo da je netko ubio Ivanu Hodak, strance više nije vidio. I Mirna Šimac, bliska prijateljica Hodakovih, sumnja da je vidjela ubojicu. Ona živi nekoliko zgrada dalje i malo poslije 11 sati čula je topot nogu. Bio je glasan unatoč gradskoj vrevi. Privukao joj je pozornost.
- Pogledala sam kroz prozor i vidjela muškarca koji je jako brzo trčao kroz park na Zrinjevcu prema Trgu - prepričala nam je prijateljica Hodakovih. Njezina kći uplakana je dotrčala do Hatzove 2. Ona i Ivana bile su prijateljice. Dok je u Ivanu hladnokrvni ubojica ispaljivao dva metka, otac Zvonimir bio je u svojem odvjetničkom uredu u Zvonimirovoj ulici. S njim je bio Roman Binder, bliski suradnik i “papirnati” vlasnik svih tvrtki Vladimira Zagorca. Hodak se spremao na Županijski sud u Zagreb. Trebao je predati žalbu na istragu i pritvor protiv Zagorca. Žalba je, unatoč svemu, stigla na sud oko 14 sati. Dok je otac razgovarao sa Zagorčevim partnerom, majka Ljerka ispijala je jutarnju kavu u kafiću u Petrinjskoj ulici.
- To je strašno i to je jedino što mogu reći - komentirao je novo ubojstvo u Zagrebu Branko Peran, načelnik PUZ-a. On nije došao u Hatzovu. Poslao je pomoćnika Mihaela Vargu. Na mjesto likvidacije došao je cijeli vrh Ravnateljstva policije. Bez ravnatelja Marijana Benka. On je na službenom putu, kao i šef MUP-a Berislav Rončević. Premijer Sanader naredio im je da se hitno vrate u Hrvatsku. O motivima ubojstva policija nije željela kalkulirati. U rješavanje slučaja uključila se i Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA). Kako doznajemo, ne isključuju nijednu mogućnost. Ispituju i nedavne napise u novinama kako je veza Ivane i odvjetnika Ljube Pavasovića Viskovića pokvarila posao vrijedan 300 milijuna kuna. Tad se tjednik Nacional raspisao o novoj vezi, kojom, navodno, nije bio zadovoljan njezin otac. Hodak je, pisali su, spojio Zagorca i ondašnjeg Ivanina momka Ivora Vucelića. On je navodno od Zagorca trebao otkupiti njegove nekretnine. Kako je Pavasović odvjetnik Hrvoja Petrača, kalkulirali su da će Pavasović poremetiti Zagorčeve poslove.
- Ubili su mi kćer, pogodite tko može stajati iza toga - bilo je sve što je Zvonimir Hodak rekao novinarima aludirajući na one koji Vladimira Zagorca ne žele vidjeti u Hrvatskoj. Da policija i tajne službe ozbiljno shvaćaju Hodakove slutnje, potvrdili su nam izvori bliski istrazi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa