Obavijesti

News

Komentari 414

Linić: Ja se nadam da će iduće godine neki blagdani biti radni

Linić: Ja se nadam  da će iduće godine neki blagdani biti radni
1

Ministar financija rekao je kako u Vladi već duže vremena razmišljaju o smanjenju neradnih dana koje mnogobrojni Hrvati vješto spajaju sa slobodnim vikendima

VIDEO

Hrvatska u godini ima 14 blagdana i praznika, a mnogi se odlučuju iskoristiti tu pogodnost i spojiti neradne dane sa slobodnim vikendom. Ista praksa ponovila se i ovog tjedna. 

Ministar financija Slavko Linić rekao je kako u Vladi već duže vrijeme razmišljaju o smanjenju broja neradnih dana. Smatra kako blagdane i praznike treba obilježiti, ali da bi trebali biti radni. 

- Ja se nadam da ćemo nešto u tom smislu za iduću godinu i definitivno odlučiti da dio blagdana koje imamo pretvorimo u radne dane - rekao je Linić. 

Podsjetimo, Vlada je još u veljači ove godine razmišljala o ukidanju dva državna praznika i jednog blagdana u lipnju. Nagađalo se kako Dan državnosti, Tijelovo i Dan antifašističke borbe više ne bi bili neradni, već bi postali spomendani. Tada je Vlada smatrala da bi ukidanjem tih neradnih dana postigli značajne uštede. 

No, u travnju je uži kabinet odlučio kako lipanjske blagdane ipak neće dirati jer bi to bilo prenaglo. 

Sada, čini se, opet ozbiljno razmišljaju o tome.

O porezu na imovinu: Zločin je imati stan koji se ne koristi

Tko je štedio i stekao pet stanova taj je bogat i on mora više pridonositi za javne potrebe koje danas iz svojih plaća podmiruju radnici, kazao je Linić odgovarajući na konferenciji za novinare u Ministarstvu financija na pitanje kako komentira kritike po kojima bi uvođenje poreza na imovinu opteretilo vlasnike nekretnina. 

Ministar Linić je istaknuo kako je politika SDP-a smanjenje opterećenja radničkih plaća doprinosima kako bi im ostalo više i kako bi gospodarstvo bilo konkurentnije. 

Linić je ocijenio da je "zločin" imati stan koji se ne koristi jer je riječ o imovini koja nije u funkciji. No, ako se takav stan legalno iznajmi, tvrdi Linić, onda isti neće biti povećano porezno opterećen. Isto je, dodaje, i s poslovnim prostorima koji su zatvoreni i neiskorišteni. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 414

VIDEO

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...
AKCIJA POLICIJE I USKOKA

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...

U tijeku su uhićenja i hitne dokazne radnje na području Zagreba, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije...

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'
VELIKE SU ŠTETE

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'

To je bio kao neki vrtlog promjera oko 50 metara. Već su se sve granje, crjepovi, limovi, salonitne ploče vrtjeli u krug. U našem dvorištu završio je sav crijep sa susjedova pomoćnog objekta, ispričali su nam mještani
Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'
DETALJI TRAGEDIJE

Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'

Vozač kamiona će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku. Prijavili su ga tužiteljstvu zbog izazivanja prometne nesreće s posljedicom smrti