Obavijesti

News

Komentari 86

Linić: Da, boli kad vas premijer nogom u guzicu izbaci iz Vlade

Linić: Da, boli kad vas premijer nogom u guzicu izbaci iz Vlade
1

To je bilo Milanovićevo sredstvo u obračunu s Linićem. On je kriminalizirao, on je bagatelizirao ogroman napor u tome kako pomoći gospodarstvu, kaže Slavko Linić

VIDEO

Vijest da u slučaju Spačva nema njegove odgovornosti kao i da u tom slučaju nije oštećen proračun je upravo ona kojoj se bivši ministar financija i zastupnik SDP-a Slavko Linić i nadao. Zadovoljan objavom USKOK-a rekao je kako je to poruka svima koji su kvalitetno radili - da pravda ipak dolazi. S druge strane Linić je nesretan jer je ovaj slučaj pokazao koliko je prljava hrvatska politika. Navodi da je predsjednik SDP-a i Vlade, želeći razriješiti ministra ušao u spletke, podmetanja i blaćenja. 

- On je taj koji je optužio moje suradnike i djelatnike i koji je mene optužio jer ih ne sankcioniram po njegovom nalogu. U isto vrijeme vrlo jasno sam rekao da su ti moji suradnici sprečavali njegovog brata u nezakonitim radnjama i da smo zajedno s ljudima u HBOR-u sprečavali nezakonite radnje vezano za Biskvite. S obzirom da nisam bio poslušnik, da ne slušam bio sam sankcioniran. To je jedna prljavština politička, to me baš ne raduje i to je razlog zašto građani sve manje vjeruju političarima - izjavio je Linić. 

Od premijera Zorana Milanovića ispriku ne očekuje

- Ne budimo smiješni, to je nešto što nije njegova karakteristika i ne očekujem nikakvu ispriku. On će sve to prešutjeti i o tome neće govoriti. Ne očekujem bilo kakav normalan potez od njega. Ono što očekujem jest da prestane blatiti predstečajne nagodbe jer je to program Vlade koji je jedinstveno prošao u Saboru, koji je spasio 32.000 radnih mjesta i omogućio preko 2000 trgovačkih društava da ponovno živi - poručio je Linić. 

Podsjetio je i da Spačva danas 660 zaposlenih, redovito isplaćuje plaća, izvozi i što je najvažnije plaća poreze što prije predstečajne nagodbe nije. Linić se ponovno osvrnuo na očekivanja od premijera. 

- Od njega bi barem bio zahvalan kad bi se napokon priveo pameti i počeo hvaliti postupke predstečajnih nagodbi. To je mjera koja je itekako važna za naše gospodarstvo i da sam imao potporu premijera vjerojatno bi bilo više riješenih pozitivnih predmeta - tvrdi Linić. Objava USKOK-a nije mu satisfakcija, jer je zbog slučaja Spačva bio prisiljen dati ostavku, isključen je iz SDP-a. 

- Samo sam tražio da građani čuju istinu. Nema satisfakcije. Uvijek ostaje jedna bol na način kad vas premijer nogom u guzicu izbaci iz Vlade i kad jednostavno takvo ponašanje premijera ljudi s kojima radite 25 godina i stvarate stranku daju potporu premijeru jer nije se dobro suprotstavljati. Ja ipak pokazujem da čovjek mora ostati čovjek, štiti svoje suradnike i suprotstavljat se nerazumnim potezima i nalozima - zaključio je Linić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi