Obavijesti

News

Komentari 117

Linića razbjesnio Todorić: To je sramotno i ispod dostojanstva!

Linića razbjesnio Todorić: To je sramotno i ispod dostojanstva!
1

Mislio je da može cijelim svijetom upravljati i sad u 24 sata je popustio pritiscima, a istovremeno tvrdi da je riješio sve probleme u Agrokoru i zamislite, sad ga preplaši jedna Martina Dalić, kaže Linić

VIDEO

Slavko Linić, bivši ministar financija kazao je da trenutno ne podržava osnivanje istražnog povjerenstva za Agrokor. 

Nije za povjerenstvo: Zašto dati Todoriću govornicu?

- Prije svega, nisam za to da se u ovom trenutku razgovara o osnivanju istražnog povjerenstva. Do kraja godine moramo dobiti podatke o stanju u Agrokoru, prijedlog eventualnih nagodbi i do kraja godine će istražni organi utvrditi postoje li ili ne postoje podloge za pokretanje kaznenog postupka. Tek onda se može govoriti o utvrđivanju političke odgovornosti. Neozbiljno je od oporbe da u ovom trenutku, kad je napokon nešto mira, kad je napokon neko funkcioniranje, kad su se neki vjerovnici uspjeli naplatiti... Da smo se bavili samo politikom, ovoga ne bi bilo. Netko treba shvatiti da su u ovom trenutku gospodarska pitanja važnija od utvrđivanja političke odgovornosti. Dajte prioritet kako riješiti vjerovnike. Zato je za mene neodgovorno pokretanje bilo kakvih rasprava u Saboru, otvoriti Todoriću govornicu. Zašto? Sigurno će biti pozvan i ovo što piše na blogovima govoriti u javnosti. To nam sada nije bitno, sada nam je potreban mir. Ovo što radi oporba je politikantstvo - kazao je Linić na N1 televiziju

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

01:00

'To što radi je sramotno i ispod ljudskog dostojanstva'

Komentirao je i blog Ivice Todorića? 

- To je neodgovorno, za mene razočaravajuće. Kome on pokušava reći da jedan Ivica Todorić koji je mislio da je svemoćan čovjek, da se uplašio prijetnji Martine Dalić, da je prevaren od Vlade. Ma kome on to misli prodati u Hrvatskoj, koga on misli zavarati. Mislio je da može cijelim svijetom upravljati i sad u 24 sata je popustio pritiscima, a istovremeno tvrdi da je riješio sve probleme u Agrokoru i zamislite, sad ga preplaši jedna Martina Dalić. To je ispod poslovnog dostojanstva, ispod ljudskog dostojanstva. To što radi je sramotno - smatra Linić. 

'Revizija u ovom trenutku može puno pomoći'

Na pitanje može li financijsko izvješće, koje se objavljuje sutra, biti temelj za pokretanje kaznenih prijava, Linić kaže da može. 

- Ukoliko je bilo nezakonitosti u evidentiranju dokumentacije, nezakonitosti vezano za utvrđivanje rezultata, oko isplata s računa, ako je bilo i prijevara prema vjerovnicima sigurno je da osnove postoje, ali to ostavimo tijelima progona. Smatram da revizija u ovom trenu može pomoći. Koliko duga je nemoguće platiti, koliki dug će se moći otpisati i da vidimo možemo li naći nagodbu s vjerovnicima koja je osnova za predstečajnu nagodbu. Nakon ludila na političkoj sceni, gospodarstvenici se okupljaju i nastoje naći rješenje za održavanje sustava. To treba hvaliti, to se rijetko događa da se privrednici zajedno okupljaju. Svi potezi dosad bili su dobri, mali vjerovnici su riješeni, veliki se udružuju. Čestitke  hrvatskim gospodarstvenicima koji se u ovako teškim trenucima znaju organizirati - kazao je Linić. 

'Pa ja bih dan i noć razgovarao, na glavi, na nogama, na svaki način...'

Ipak, Linić ne želi komentirati ono što piše Ivica Todorić.  

- Jer je sramotno. Da je u pitanju bio Agrokor, da sam bio ministar, dan i noć bih razgovarao. Na glavi, na nogama, na svaki način bih razgovarao, kretao se i pokušavao naći rješenje. Nema tajnih sastanaka, postoje sastanci koji moraju biti iza zatvorenih vrata. Pa ne možete pred medijima raspravljati kako ćete rješavati probleme u tvrtki koja je u dubiozama od desetaka milijardi. Ljudi, o čemu mi to pričamo. Nema veze je li to na Mirogoju ili u poslovnim prostorima. Treba naći rješenje - smatra Linić.

'Nismo imali puno kontakata, ali u poslovnom pogledu sam ga cijenio'

Upitan je i kako se Todorić prema njemu ponašao. 

- Nismo imali puno kontakata. Ja sam bio ministar financija i ono što je bilo moje je bilo pitanje poreza, plaćanja poreza, kontrola PDV-a. On je uvijek govorio o velikim planovima i naši odnosi su ostali čisto poslovni. Kao privrednik činio mi se razuman, govorio je uvijek o budućnosti, ali moja je uvijek primjedba bila da je problem plaćanja i da ne može razvoj biti na temelju toga što ne plaća svojim vjerovnicima. U poslovnom sam ga pogledu cijenio - rekao je Linić za N1 televiziju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu