News

Komentari 2

Lisac je dva dana bio zapetljan u sajle, spasili ga u zadnji tren

Lisac je dva dana bio zapetljan u sajle, spasili ga u zadnji tren

Veterinari vjeruju da će se brzo oporaviti te da će se lisac moći vratiti u prirodu već za nekoliko dana. Lisac ima ozljedu glave i zubnog mesa jer je pokušavao pregristi sajlu, a u Dumovcu sumnjaju da je to bila zamka...

Građani Zagreba u Jankomiru su pronašli ozlijeđenog lisca te su odmah pozvali pomoć.

- Iako lisac ima ozljedu glave i zubnog mesa jer je pokušavao pregristi sajlu, preuzeli smo ga u, čini nam se, dosta dobrom stanju. Jasno nam je bilo da je gladan, žedan te prestrašen - rekli su iz Azila Dumovec te objavili na svojim stranicama priču punu nade u oporavak nesretne životinje:

"Jednog je lisca velika nevolja snašla u Jankomiru! Građani su ga pronašli zapetljanog u sajle u žbunju kraj ribnjaka koji se nalazi iza servisa za automobile na Ljubljanskoj aveniji. Sajle tamo vjerojatno nisu slučajno odbačene. Djelovale su kao da su pozorno postavljene da budu zamka za divljač. Budući da na tom području građani znaju viđati srne, možda su baš one trebale biti na mjestu nesretnog lisca. Iako lisac ima ozljedu glave i zubnog mesa jer je pokušavao pregristi sajlu, preuzeli smo ga u, čini nam se, dosta dobrom stanju. U oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba temeljito je pregledan. Zaključak je veterinara da je lisac najvjerojatnije dva dana patio zapetljan u sajle. Nakon što su mu očistili ranu, ponudili su mu i hranu. Mi držimo fige da se prognoza veterinara i ostvari!"

Veterinari vjeruju da će se brzo oporaviti te da će se moći vratiti u prirodu već za nekoliko dana. 

Najčitaniji članci