Obavijesti

News

Komentari 2

Ljubav bez granica: Romeo i Julija iz staračkog doma

Ljubav bez granica: Romeo i Julija iz staračkog doma
3

Katarina Aleksić (98) i Ivan Šutilo (97) iz Karlovca hodaju već sedam godina. Iako neki u početku nisu prihvaćali vezu, njihova je ljubav, naglasili su, jača od svega

VIDEO

Ne znam što bih ja bez nje. Od trenutka kad sam je ugledao znao sam da je prava. Našla je suza svoje oko, priča Ivan Šutilo (97) o svojoj dragoj Katarini Aleksić (98). Upoznali su se prije sedam godina u Domu za starije i nemoćne sv. Antun u Karlovcu, gdje žive. Postali su nerazdvojni. Ljubav nikad nisu skrivali, što im drugi ponekad nisu odobravali. I članove njihovih obitelji zatekla je veza, ali svi su se, kažu, pomirili s time da su oni srodne duše. Iako u Domu ne dijele sobu, svaki slobodan trenutak provode zajedno. Idu u šetnje, gledaju televiziju i puno razgovaraju. Dani su im u potpunosti ispunjeni. 

'Pravi je džentlmen i kavalir'

- Evo, sad sam ga zvala telefonom u sobu da se spusti na ručak. Kad god je toplo i sunčano obavezno odemo na kavicu u grad. Pravi je džentlmen i kavalir. Nikad mi ne dopusti da platim - s osmijehom na licu govori nam Katarina dok nježno drži svog voljenog za ruku. A Ivan je obasipa poljupcima i ne ispušta svoju ruku iz njezine. 

'Ne bih se više udavala'

- Sretni smo zajedno, brinemo se jedno za drugo i pazimo. Zdravlje nas još relativno dobro služi - kaže Katarina, inače najstarija stanarka karlovačkog doma. Iz Zagreba je došla živjeti u dom. Cijeli radni vijek provela je kao radnica u pošti. Ima tri sina, a dvaput je ostala udovica. 

- Znate, ipak se ne bih više udavala. Meni i Ivanu lijepo je i ovako živjeti. U životu ne žalimo ni za čim - kaže starica koja u domu živi od njegova osnutka 1988. godine. Ivan se cijeli život bavio trgovinom i također ima tri sina. Živio je u Karlovcu. Jedino što ga trenutačno muči je kuk koji ga boli. 

- I bol lakše podnosim jer je moja ljubljena uvijek uz mene - dodaje presretni Ivan. Ivan i Katarina uvijek sudjeluju u aktivnostima koje se organiziraju u starčkom domu. Ivan ima hazardersku crtu pa obožava igrati bingo, dok se Katarina u pokladno vrijeme maskira u mladenku. Do prije nekoliko godina pjevala je i u zboru. Zaposlenici doma ih hvale, govoreći kako su uvijek optimistični i veseli. Nisu samo Ivan i Katarina zaljubljeni par. U Domu sv. Antun devet je bračnih i sedam ljubavnih parova. Barem onih za koje se zna. Jedan par tu se upoznao i vjenčao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu