Obavijesti

News

Komentari 71

Ljubav na prvi pogled: Oni još čuvaju karte s prvog izlaska

Ljubav na prvi pogled: Oni još čuvaju karte s prvog izlaska
5

Zlatan Maleković (63) zaljubio se u svoju Jadranku (59) na autobusnoj stanici 1973. godine. Na prvi spoj otišli su u kazalište Jazavac na predstavu "Dobro jutro, lopovi"

VIDEO

Pred sam Božić 1973. na stanici u Čulincu vidio sam predivnu ženu, s lijepim, dugim nogama. Nisam mogao prestati misliti na nju i uspio sam saznati sve o njoj, prisjeća se Zagrepčanin Zlatan Maleković.

Tajanstvenu ljepoticu opisao je svojem prijatelju Mladenu, s kojim se vidio dva mjeseca kasnije. Na Zlatanovo oduševljenje spretni Mladen uspio je saznati o kome je riječ.

- Rekao mi je da se zove Jadranka i da joj je rekao da se raspitujem o njoj - kaže Zlatan dok nježno grli Jadranku, koju je odveo na spoj u Jazavac, na predstavu “Dobro jutro, lopovi”. Kazalište Jazavac je 1994. godine preimenovano u kazalište Kerempuh. 

Iako je predstava bila rasprodana u trenu, uspio je dobiti ulaznice za tu sudbonosnu subotu 2. veljače 1974. godine.

Jadranka je, kaže, Zlatana zamijetila prije službenog susreta. Bio je naočit i pristojan, no tad je imao djevojku.

- Jako mi se sviđalo što ju je uvijek držao za ruku i nije gledao druge žene. Prekinuo je s njom pola godine prije nego što smo se upoznali, a kad mi je Mladen rekao da se netko zanima za mene, prvo sam ga pitala: ‘O, to je onaj zgodan dečko!’ Kad me pozvao u kazalište, mislila sam da je riječ o ozbiljnom dečku - kroz smijeh priča Jadranka i dodaje kako se poslije ipak ispostavilo da je riječ o ležernom tipu.

- Gledala sam malo predstavu, malo njega. Odmah mi se dopao. Bio je jako fin - rekla je.

Vjenčali su se 14 mjeseci poslije, a kum je bio Zlatanov “agent” Mladen. Imaju četvero djece, a za njihovu prekrasnu priču kazalište Kerempuh darovalo im je karte za predstavu “Buba u uhu”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije