News

Komentari 14

Lorencin: CA bi rado uvela još letova, no EU to ne omogućuje

Lorencin: CA bi rado uvela još letova, no EU to ne omogućuje

Ministar turizma posjetio je Dubrovnik. Rekao je da broj letova Croatije Airlines prema Dubrovniku nije onakav kakav bismo željeli, no moraju poštivati EU regulative

Ministar turizma Darko Lorencin u sklopu službenog posjeta Dubrovačko-neretvanskoj županiji u petak se sastao s dubrovačkim gradonačelnikom Androm Vlahušićem i županom Nikolom Dobroslavićem te turističkim gospodarstvenicima.

Ministra su novinari pitali o zračnoj povezanosti letovima Croatia Airlinesa prema obalnim gradovima posebno o malom broju prema Dubrovniku. 

- Croatia Airlines bila bi presretna uvoditi nove linije. Postala je profitabilna tvrtka, mora poštivati neke regulative EU koje na žalost trenutno ne omogućavaju širenje i s ciljem svog opstanka morala je donijeti neke poslovne odluke. To je razlog što broj linija nije onaj koji bismo svi mi željeli, pogotovo prema Dubrovniku obzirom da je aviodestinacija -rekao je, među ostalim, ministar Darko Lorencin, a potom je nazočio otvaranju prvog regionalnog vinskog festivala Dubrovnik FestiWine. 

Potom je obišao turistički kompleks tvrtke Hoteli dubrovačka rivijera u Župi dubrovačkoj uz  svečanom obilježavanje početka radova na hotelu Orlando u Srebrenom i hotelu Mlini u Mlinima. Uz sudjelovanje ministra Lorencina u ACI marini Komolac bit će predstavljen projekt nove marine u Slanome i  proširenja marine u Komolcu.  Očekuje se dolazak ministra Lorencina na svečano otvaranje obnovljenog hotela Dubrovnik Palace, u kojeg je uloženo 40 milijuna kuna, u sastavu tvrtke Jadranski luksuzni hoteli.

Najčitaniji članci