Obavijesti

News

Komentari 101

Lov na vođu ISIL-a: Amerikanci su u Siriji ubili Al-Baghdadija?

Lov na vođu ISIL-a: Amerikanci su u Siriji ubili Al-Baghdadija?
1

U tajnoj akciji u subotu na sjeverozapadu Sirije navodno je ubijen vođa Islamske države. Prema CNN-u, još se čeka konačna potvrda, nakon što se provede DNA analiza

VIDEO

Abu Bakr al-Baghdadi, zloglasni vođa ISIL-a, navodno je aktivirao prsluk s eksplozivom u velikoj akciji njegova hvatanja u subotu na sjeverozapadu Sirije, javlja CNN. Dva vojna izvora potvrdila su im kako je u subotu američka vojska sudjelovala u velikoj operaciji. Al-Baghdadija je, prema njihovim informacijama, locirala CIA.

CNN piše kako se još čeka konačna potvrda da je zaista riječ o al-Baghdadiju jer se treba provesti DNA testiranje. Američki predsjednik Donald Trump najavio je obraćanje javnosti u nedjelju ujutro...

SAD provele operaciju kojoj je meta bio al-Baghdadi

Sjedinjene Države provele su operaciju kojoj je meta bio vođa Islamske države Abu Bakr al-Bagdhadi, rekao je za Reuters američki dužnosnik koji je želio ostati neimenovan, dok se predsjednik Donald Trump sprema dati "vrlo važnu izjavu". 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Anonimni izvor nije otkrio detalje operacije i nije rekao je li ona bila uspješna. Newsweek, citirajući američkog vojnog dužnosnika koji je dobio informacije o rezultatima operacije, piše da je al-Bagdadi ubijen u napadu.

Po listu, operacija je provedena u sirijskoj sjeverozapadnoj provinciji Idlib a izvele su je posebne snage nakon što su dobile obavještajne podatke.

Bijela kuća objavila je da će američki predsjednik Donald Trump imati "vrlo važnu izjavu" u nedjelju ujutro, ali nije dala druge pojedinosti.

U elektroničkoj pošti poslanoj kasno u subotu, glasnogovornica Bijele kuće Hogan Gidley samo je rekla da će obraćanje biti u Bijeloj kući u 9 sati po lokalnom vremenu (13,00 po GMT-u) u nedjelju.

Taj je poziv poslan vrlo brzo nakon što je Trump tvitao da se "nešto veliko upravo dogodilo". 

Al-Baghdadi se skrivao posljednjih pet godina. U travnju ove godine pojavila se video snimka na kojoj se navodno nalazi on. Prema američkim obavještajcima, bio je ranjen u zračnom napadu 2017., zbog čega je na neko vrijeme morao prepustiti vodstvo Islamske države svojim suradnicima. I tada se pisalo da je mrtav, ali ispostavilo se da prve obavještajne informacije nisu bile točne.

Al-Baghdadi je postao vođa 'Islamske države Iraka' 2010. godine, nakon čega je teroristička organizacija počela svoje širenje i po Siriji. Sredinom 2013. godine al-Baghdadi je objavio kako će se njegova organizacija zvati Islamska država Iraka i Levanta, skraćeno ISIL. Zaprijetio je kako će poteći rijeke krvi. Nagrada za njegovo hvatanje iznosila je 25 milijuna dolara. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora