Obavijesti

News

Komentari 91

Lovrinović: Bit ćemo socijalno osjetljivi, plaće nećemo rezati

Lovrinović: Bit ćemo socijalno osjetljivi, plaće nećemo rezati
1

Nismo gramzivi i bahati, želimo promjene, stručne ljude koji će odgovarati za ono što rade, imamo samo godinu dana, 2017. će već biti kasno - rekao je Lovrinović

VIDEO

U Dnevniku na N1 televiziji gostovao je zastupnik Mosta Ivan Lovrinović, koji se večeras pojavljuje u nekoliko večernjih Dnevnika. 

Prvo se za N1 osvrnuo na reforme o kojima se posljednjih tjedana neprestano priča.

- Nema tu puno tajni, mi smo ključne reforme već iskomunicirali, to je pet ključnih reformu vezanih za monetarni i financijski sustav i javni sektor, to će biti fokus naših aktivnosti - rekao je Lovrinović.

Posljednjih dana se ispostavilo da je HDZ ranije Oreškovića planirao postaviti za ministra financija.

- Mi smo se od početka zalagali da bi bio najbolje rješenje nestranački mandatar. To što je on prije s nekim pregovarao, ja ne znam, činjenica je da Orešković nije član nijedne stranke - smatra Lovrinović

Lalovac je danas novinarima okupljenim na Markovu trgu rekao kako ostavlja uredno ministarstvo.

- Ostaje za vjerovati što je rekao gospodin Lalovac, on se pokazao ozbiljnim čovjekom. Najprije treba vidjeti što je na stolu, deficit treba rezati. Najveći su problem kamate na javni dug. Naš je fokus da se poveća prihodna strana proračuna, a na rashodnoj strani ćemo rezati ono što treba, ali to ne znači da ćemo rezati plaće. Racionalizacija je vezana za reformu lokalne uprave i samouprave - rekao je Lovrinović.

- Mi na rashodnoj strani nemamo što previše rezati, plaće nećemo rezati. Kad je riječ o lokalnoj samoupravi i upravi, racionalizacija tog segmenta će donijeti uštede - dodao je.

Lovrinović umiruje one koji se boje da će nova Vlada biti izrazito neosjetljiva prema radnicima.

- Ova Vlada neće biti proturadnička, bit ćemo socijalno osjetljivi - rekao je dodavši kako neće biti smanjenja plaća u javnom sektoru.

- Ali, radit ćemo racionalizaciju u javnom sektoru, a to je vezano za reformu lokalne uprave i samouprave. Uvjereni smo da ćemo tijekom 2016. napraviti poboljšanja  vezano za javni dug - kaže Lovrinović.

O ministarstvima, kaže, još nisu razgovarali.

- Mogu vam generalno reći da ćemo mi shodno našem udjelu saborskih zastupnika, u postotcima ćemo se boriti za toliko ministarstava. Nismo gramzivi i bahati, želimo promjene, stručne ljude koji će odgovarati za ono što rade, imamo samo godinu dana, 2017. će već biti kasno za Hrvatsku - rekao je.

- Nismo govorili o imenima, nitko ne bježi od odgovornosti, ta će pitanja doći na red nakon nove - odgovorio je na pitanje hoće li on biti ministar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi