Obavijesti

News

Komentari 46

Luciji (14) je najveći san ravna kralježnica: 'Želim ići u školu'

Luciji (14) je najveći san ravna kralježnica: 'Želim ići u školu'
7

Lucija ima spinalnu mišićnu distrofiju. Čeka da HZZO odobri novac za operaciju koja bi joj omogućila da sjedi. Bez toga san o srednjoj školi kojoj se veseli ostaje nedosanjan

VIDEO

Za svoj 15. rođendan dobit ću najljepši poklon, ravnu kralježnicu, rekla je Lucija Seničić (14) svojim roditelja na izlasku iz bolnice kad je saznala datum operacije koja će joj spasiti život i omogućiti da nastavi školovanje s prijateljima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:59

Lucija se rodila kao zdrava beba. Nakon godinu dana njezini roditelji počeli su sumnjati da nešto nije u redu. Nije mogla sjesti i nije se razvijala kao ostala djeca. Tek s četiri godine jedan od doktora posumnjao je da bi se moglo raditi o mišićnoj spinalnoj atrofiji. Nakon što je DNA test potvrdio bolest, počela je bitka.
- Mentalno nema nikakvih problema. Obožava svaki predmet i svi profesori su nam rekli kako je jako pametna - govori nam Lucijina baka Grozdana.

Njezina mlađa sestra Marta (12) velika joj je potpora.
- Najviše skupa gledaju turske i španjolske serije, kao ‘Tetu Violetu’. Već znaju pola španjolskih riječi - rekla nam je mama Renata objasnivši kako se uvijek raduju malim stvarima. Lucija je jakog karaktera i nema problema zauzet se za sebe, zahvaljujući obitelji koja je okružuje ljubavlju i potporom.

Nažalost, ako HZZO ne odobri njezino liječenje u Beču, za Lucijinu obitelj bi to moglo značiti ono najgore. 
- Operacija je 21. studenog i čekamo da HZZO odobri iznos od 38.000 eura koji bi pokrio troškove liječenja. Za putovanje tamo, lijekove i postoperacijsku terapiju moramo se sami snaći te zato molimo ljude da nam pomognu koliko mogu. Trebali bismo prikupiti barem 6500 eura - objašnjava nam tata Igor suznim očima.

Lucija sad ne može samostalno sjediti, a kralježnica joj pritišće srce i pluća, zbog čega ne može disati. Operacija kojom bi se ugradila šipka omogućila bi joj da samostalno sjedi.
- Znamo da neće nikad prohodati, ali želimo da normalno živi - govori mama Renata.     

Najveći san joj je ravna kralježnica     

Lucija sudjeluje u školskim predstavama i voli jezike. Iako nije sigurna u budućnost, najviše se raduje ravnoj kralježnici.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...