Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Luka dobio posao u Hajduku: Od uzbuđenja ne mogu spavati

SVAKA ČAST Luka Bučević (19) iz Splita ima Down. Za Božić mu se ispunila životna želja. Dobio je posao u Hajduku. Već godinama Luka prati sve utakmice splitskog kluba

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
32 komentara

Naravno, svi smo presretni, a posebno Luka. Doslovno ne spava jer uzbuđeno čeka svoj prvi radni dan. Ispričao nam je to Davor Bučević iz Splita, otac Luke (19), mladića sa sindromom Down koji je dobio posao u svojem najdražem nogometnom klubu.

Luka (19) ima Down sindrom i prošao je tri operacije srca: 'Za Božić sam dobio posao u Hajduku, najsretniji sam na svijetu!'

Luka (19) ima Downov sindrom i prošao je tri operacije srca: 'Za Božić sam dobio posao u Hajduku, najsretniji sam na svijetu!'

Posted by 24sata on Friday, December 28, 2018

Luka je kao dječak prošao tri operacije srca. Završio je osnovnu i srednju grafičku školu, ali najveća ljubav u životu jedna je i jedina - Hajduk.

Već godinama Luka prati sve utakmice splitskog kluba, i to toliko vatreno da je postao i jedna od ikona navijača.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Luka nikad ne odustaje

Njegovo navijanje karakteristično je po tome što podrška igračima ne prestaje ni kad gube ni kad pobjeđuju. Za Luku nema predaje ni kad se gubi dva ili tri prema nula.

A njegova soba izgleda kao Hajdukov muzej, puna je Hajdukovih obilježja, od zastava, šalova, knjiga do ulaznica utakmica na koje je išao. Na kraju je ta ljubav nagrađena, za Božić je dobio i ispunjenje životnog sna - posao u najdražem klubu. Kako nam je ispričao njegov otac Davor, Luka će u Hajduku raditi u suvenirnici, ali i što je još zanimljivije, na terenu.

- Da, Luka će pomagati na treninzima mlađih uzrasta, a to su upravo predložili u Hajduku. Naime, ideja je da djeca koja treniraju na taj način shvate kako postoje i drukčija djeca, i na taj način se uključe u priču oko prihvaćanja takve djece koja imaju posebne potrebe - rekao nam je Davor Bučević, te ispričao kako je uopće došlo do ideje da Luka počne raditi u Hajduku.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Uvijek vatreno navija

- Ljubav prema Hajduku Luka je naslijedio od svojih pokojnih djedova, Pere i Ante. Jedan mu je djed još kao djetetu stalno izrezivao članke o Hajduku, dok je od drugoga naslijedio Hajdukovu dionicu. A kad je Nova TV napravila film o njemu i njegovoj ljubavi prema Hajduku, Luka je postao toliko popularan da su nas ljudi zaustavljali po gradu, svi su se željeli fotografirati s njim - objašnjava tata Davor.

Dodaje da su s Lukom radili volonteri Ante Dželalija i Marin Ljubić te su oni pokrenuli tu priču.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

- Onda se Luka upoznao s tadašnjim predsjednikom Kosom, koji mu je obećao posao nakon što završi srednju školu. Iako Kos više nije predsjednik, iz Hajduka su nas nedavno pozvali na razgovor i, eto, Luka od Nove godine počinje raditi - kaže ponosni otac.
Sve to potvrdio nam je i presretni Luka.

Ovo je Božić za pamćenje

- Mislim da sam najsretniji čovjek na svijetu! Otkad sam čuo da ću raditi u Hajduku, skoro uopće ne spavam od uzbuđenja - rekao nam je Luka Bučević.

Božićno vrijeme puno je lijepih priča, ali ovo je jedna od onih koju će Luka i njegova obitelj uvijek pamtiti.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message