Obavijesti

News

Komentari 9

Savjetnica Udruge Franak: Za nagodbu smo uvijek spremni

Savjetnica Udruge Franak: Za nagodbu smo uvijek spremni
1

Savjetnica Udruge Franak kazala je kako su u udruzi i ranije bili spremni na nagodbu, a nakon nepravomoćne presude stekli su i bolju pregovaračku poziciju

VIDEO

Pravna savjetnica Udruge Franak, Branka Lukačević Gregić je za Dnevnik 3 HTV-a kazala kako je presuda u korist građana u slučaju Franak velika pobjeda. 

- Nakon dvije godine što Vlada i HNB nisu reagirali, ovo je za nas velika pobjeda i osjećamo se bar malo zaštićeno. Danas sam bila fascinirana kako je sudac pokazao znanje i sve dobro povezao - rekla je Lukačević Gregić. 

'Uvijek smo spremni za nagodbu'

Dodala je kako banke sada imaju osam dana da podnesu žalbu, nakon čega sudac slučaj šalje na Visoki trgovački sud. O daljnjim potezima Udruge, Lukačević Gregić rekla je kako su za nagodbu i prije bili spremni. 

- Uvijek smo spremni za nagodbu, pregovaračka pozicija nam je sada bolja. Da su banke prije godinu i pol reagirale, do svega ovog ne bi došlo - zaključila je. 

Pročitajte više u specijalu Slučaj Franak: Presuda

Istaknula je kako uz korisnike CHF-a, presudom će i korisnici kunskih i eurskih kredita moći podići privatne tužbe. Pojasnila je kako je riječ o različitim proizvodima, ali su i korisnici i drugih kredita, nesposobni za kredite u kunama ili eurima, prema bankama biti kreditno sposobni za CHF. Dodala je kako će i oni koji su već otplatili kredite moći privatno tužiti banke. 

Ova presuda je donesena u EU i mislim da se na ovaj način banke skidaju s pijedestala onih koji ne moraju poštovati zakon

- Nakon presude bankarski sustav u Hrvatskoj više neće biti isti. Ova presuda je donesena u EU i mislim da se na ovaj način banke skidaju s pijedestala nedodirljivih i onih koji ne moraju poštovati zakon.  Ovo stvarno jest i bit će promjena. Kako na cigaretama velikim slovima piše opasnost po zdravlje, sada će i banke velikim crvenim slovima morati napisati koji su rizici. Nema više dovođenja u zabludu - zaključila je Lukačević Gregić. 

Pročitajte više u specijalu Slučaj Franak: Presuda

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao