Obavijesti

News

Komentari 20

Lukaić, sumnjvac za Manjaču dobio mjesec dana pritvora

Lukaić, sumnjvac za Manjaču dobio mjesec dana pritvora
1

Lukaić je uhićen u subotu prilikom ulaska u Hrvatsku s grupom koja je išla na komemorciju fašističkim žrtvama u Jadovnom. Nakon policijskog kriminalističkog istraživanja ispitalo ga je i državno odvjetništvo

VIDEO

Ratnog zapovjednika u srpskom logoru na Manjači Danu Lukaića, uhićenog u subotu na putu za komemoraciju u Jadovnom, državno odvjetništvo u istrazi sumnjiči da je kao kapetan srpske vojske, zadužen za prikupljanje obavještajnih podataka od zarobljenih hrvatskih vojnika, naredio teško zlostavljanje dvojice pripadnika HOS-a i drugih "nepoznatih zarobljenika".

"Sumnjiči ga se da je prilikom ispitivanja dvojice zarobljenih pripadnika HOS-a kao i drugih za sada nepoznatih zarobljenika, u više navrata zapovjedio podređenim pripadnicima Vojske Republike Srpske da zlostavljaju i tjelesno ozljeđuju ratne zarobljenike, što su ovi i radili i u više navrata udarali ih nogama, palicama i drugim predmetima po čitavom tijelu i spolovilu, vješajući ih o strop.

Jednom zarobljenom pripadniku HOS-a gurali su palicu u anus te je okrivljenik osobno prilikom ispitivanja tog istog zarobljenika u dva navrata, udarao ga drškom pištolja po glavi, stolicom po leđima i palicom po spolovilu.

Također je zapovjedio podređenim pripadnicima Vojske Republike Srpske da u njegovoj prisutnosti udaraju i zlostavljaju prije spomenutog zarobljenika što su oni i činili te imenovanog udarali rukama, nogama, palicama i drugim predmetima po čitavom tijelu te jednom prilikom čekićem po šaci desne ruke dok mu ju je on držao", izvijestilo je Državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Lukaić je uhićen u subotu prilikom ulaska u Hrvatsku s grupom koja je išla na komemoraciju fašističkim žrtvama u Jadovnom. Nakon policijskog kriminalističkog istraživanja ispitalo ga je i državno odvjetništvo, a sudac istrage mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor.

Početak programa Dana sjećanja na žrtve ustaškog logora Jadovno u subotu je kasnio puna dva sata jer se čekalo da stigne 150 sudionika u tri autobusa koji su bili zadržani na graničnom prijelazu Izačić-Ličko Petrovo Selo. Predsjednik banjalučke Udruge Jadovnio 1941. Dušan Bastašić je rekao „da su putnici bili dugo i detaljno pretresani, a da je jedan pošten i častan čovjek, Dane Lukaić, zadržan i nije mogao, deveti put, odati počast žrtvama Jadovnog“.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a