Obavijesti

News

Komentari 17

M. Markač: Neću se politički angažirati, već ću pisati knjige

M. Markač: Neću se politički angažirati, već ću pisati knjige
8

Sa suradnicima ću početi raditi na knjigama u kojima želim pojasniti pozadinu akcija u Domovinskom ratu. Bavit ću se i humanitarnim radom, kazao je general

VIDEO

General Mladen Markač je u ponedjeljak posjetio svog ratnog prijatelja, teško bolesnog generala Miralema Alečkovića, a prije toga je u Podravci u Koprivnici došao pozdraviti svog kolegu i suborca, Mladena Pavkovića. Tijekom kratkog posjeta na pitanja je odgovarao i novinarima te je istaknuo kako se neće politički angažirati.

- Politički se neću angažirati, već ću sa suradnicima početi raditi na knjigama u kojima želim pojasniti pozadinu akcija u Domovinskom ratu. Bavit ću se i humanitarnim radom - rekao je general Markač. Istaknuo je kako mu je potpora naroda, vijest o tome da je cijela Hrvatska uz njih, tisuće pisama potpore koje je dobivao te znanje da je nevin cijelo vrijeme davalo snagu da bude miran, staložen i dostojanstven. Istaknuo je kako je cijela optužnica protiv njega i generala Ante Gotovine bila zasnovana na poluistinama i nerealnim optužbama. Ipak, Markač ističe kako je kod njega postojao strah da presuda neće biti oslobađajuća.

Na pitanje je li ga smetalo što su Gotovinini Dalmatinci bili glasniji u potpori nego njegovi Podravci Markač je odgovorio kako smo "svi mi Hrvati", a i da su Podravci po prirodi mirniji od Dalmatinaca. Dodao je kako to ne znači da je potpora bila manja. Ispred Podravke se u ponedjeljak pozdravio sa svima koji su ga dočekali. Generala nitko iz Uprave Podravke nije došao pozdraviti.

'Predao sam se jer sam bio uvjeren da sam nevin'

Markač je rekao kako se sa svojim prijateljem Alečkovićem prisjećao početaka ratnih dana i nastajanja specijalnih postrojbi. Rekao je kako je Hrvatska vojska izrasla iz specijalnih policijskih postrojbi koje su preuzele najveći udarac. Kazao je kako je za sve to trebalo puno hrabrosti.

Markač je istaknuo kako se u Haag predao bez problema jer je bio uvjeren da je nevin te da nikada u životu nije izdao nikakvu nezakonitu naredbu. Ističe kako ga je bolilo to što je sudjelovao u nastajanju Hrvatske, a onda se to u Haagu označilo kao zločinački poduhvat. Ponovno je istaknuo kako je sada konačno skinuta ljaga s Domovinskog rata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu