Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Mađaru su zaplijenili 34 paketa marihuane: Ukupno teški 17 kg

Muškarac (66) pokušao je u Hrvatsku ući preko graničnog prijelaza Batina u subotu oko podneva. Tamo ga je zaustavila policija i obavili pretragu vozila u kojoj su pronašli marihuanu

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
4 komentara

Na baranjskom graničnom prijelazu Batina policija je zaplijenila je 17,5 kilograma marihuane, koju je uhićeni 66-godišnji mađarski državljanin pokušao prokrijumčariti iz Mađarske u Hrvatsku, a to je najveća ovogodišnja zapljena te droge u Osječko-baranjskoj županiji.

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL 16.04.2018., Osijek - Ivan Canecki, voditelj Odjela kriminaliteta droga u PU osjecko-baranjskoj, i Dubravko Panduric, nacelnik postaje Granicne policije Beli Manastir, odrzali su izvanrednu konferenciju za novinare o zapljeni vece kolicine marihuane koja je pronadjena u automobilu osobe madjarske nacionalnosti. Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Voditelj Odjela kriminaliteta droga PU osječko-baranjske Ivan Canecki kazao je na konferenciji za novinare kako je 66-godišnji Mađar 14. travnja došao na granični prijelaz Batina, a zbog sumnje da preko graničnog prijelaza prenosi drogu automobil mu je pregledan.

U pregledu je sudjelovao i policijski pas za detekciju droga, koji je pozitivno reagirao u unutrašnjosti automobila.

marihuana KOD SAVUDRIJE Umjesto srdela, u mrežu mu se zapetljalo - 35,6 kg marihuane

Nakon što je pregledom otkriven veći broj paketa sa sumnjivim sadržajem, od suca istrage osječkog Županijskog suda ishodovan je nalog za pretragu te su pronađena 34 PVC paketa s marihuanom ukupne težine 17,5 kilograma.

Protiv mađarskog državljanina podnesena je kaznena prijava zbog zlouporabe droga te je pritvoren.

Načelnik Postaje granične policije Beli Manastir Dubravko Pandurić rekao je kako je zapljena rezultat međunarodne suradnje s mađarskom policijom .

"Kroz višemjesečni rad i analizu kretanja sumnjivih osoba došli smo do saznanja da će se dogoditi ovaj pokušaj krijumčarenja. Osoba koja je krijumčarila marihuanu nije iz krim miljea, pa je time bilo teže detektirati”, kazao je Pandurić.

Možda vas zanima i ovo:
Message