Obavijesti

News

Komentari 203

Ma ko kaže da nam je loše? Evo koliko se Plenkiju digla plaća!

Ma ko kaže da nam je loše? Evo koliko se Plenkiju digla plaća!

Prošle godine štednja mu je bila 250 tisuća eura, od kojih je dio stekao nasljedstvom, a dio primicima od nesamostalnog rada. U novoj kartici ta štednja smanjena je za 30 tisuća eura

VIDEO

Predsjednik Vlade Andrej Plenković objavio je najnoviju imovinsku karticu, iz koje je vidljivo da mu je porasla plaća. 

Tako je Plenković u 2023. godini radio za 3.195,56 eura neto, dok mu plaća u ovoj godini iznosi 3.262,83 eura, dakle plaća mu je narasla 67 eura.

Promijenili su se i prihodi njegove supruge Ane Maslać Plenković, ona je u prošloj godini u Saboru zarađivala 2.978,67 eura neto, dok u prihodima za ovu godinu stoji 0 eura. 

- Tijekom prošle godine korišten je roditeljski dopust. Od poslodavca je isplaćen samo dar za djecu i božićnica - stoji u napomeni za plaću supruge premijera Plenkovića, dok je u kasnije objašnjeno da primi ukupno 600 eura, odnosno božićnica je 300 eura, te dar za djecu je također 300 eura. Isto tako, ona na godišnjoj razni od primitaka koji se ne smatraju dohotkom i primitaka na koje se ne plaća porez na dohodak primi 8.338,29 eura.

300 € božićnice i 300 € dar za djecu

Bračni par Plenković u ovogodišnjoj imovinskoj kartici nema nikakvih kredita.

Plenković je vlasnik osobnog automobila marke VW Passat iz 2011. godine, čija je vrijednost procijenjena na 10.000 eura. Kaže da ga je kupio od primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada.

Od prodaje imovine Plenković je uspio skupiti novac, te kupiti stan u Zagrebu od 191,53 m2, čija je vrijednost procijenjena na 346.406,53 eura. Sa suprugom i trećim osobama Plenković je 33,33 postotni vlasnik kuće s okućnicom u mjestu Makoše. Površina te nekretnine je 759 m2, a procijenjena vrijednost je 66.361,40 eura.

Kupili trezorske zapise 5000 € svaki

Osim toga, Plenković je u Zagrebu vlasnik i drugih nekretnina čija je vrijednost procijenjena na 2.654,46 eura, a u Stari Gradu je suvlasnik s trećim osobama također drugih nekretnina čija je vrijednost procijenjena na 156,25 eura. 

Premijer Plenković ima i 69 dionica u T-HT-u čija je pojedinačna vrijednost 13,27 eura, ima o obveznice od 30.000 eura, te trezorske zapise od 5000 eura. Supruga je također vlasnica trezorskih zapisa čija je vrijednost također 5000 eura.

Plenkovići imaju i štednju koja se, kako je vidljivo na prvi pogled, smanjila, no budući da su ulagali u trezorske zapise i obveznice, za pretpostaviti je da su je zapravo tamo preraspodjelili. 

Prošle godine štednja mu je bila 250 tisuća eura, od kojih je dio stekao nasljedstvom, a dio primicima od nesamostalnog rada. U novoj kartici ta štednja smanjena je za 30 tisuća eura.

Supruga mu ima stambenu štednju od 7.224,78 eura, dok je prošle godine uz već iskazanu štednju imala i 11.548 eura koje je naslijedila i kojih u novoj kartici nema.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 203
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Snimili Rafale iznad Vukovara: 'Vidjeti ih iznad Vodotornja i bolnice je posebno i prekrasno'
AVIONI OBIŠLI HRVATSKU

Snimili Rafale iznad Vukovara: 'Vidjeti ih iznad Vodotornja i bolnice je posebno i prekrasno'

VUKOVAR - Bilo ih je prekrasno vidjeti u Vukovaru. Letjeli su prvo iznad vojarne, zatim iznad Vodotornja i bolnice. Baš prekrasan prizor. Nisu ni upola glasni kao primjerice Mig-ovi koji su u iznad Vukovara letjeli na Dan branitelja. Ovdje su prošli samo jednom i nastavili su dalje prema ostalim dijelovima Slavonije - javlja nam čitatelj Domagoj Astaloš iz Vukovara. Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak borbeni avioni Rafale preletjeti su područje Hrvatske, a snimke prelijetanja su nam poslali i čitatelji iz Bjelovara i Belog Manastira.