Obavijesti

News

Komentari 106

Macron proglasio lockdown

Macron proglasio lockdown

Virus zahvaća sve generacije u svojim teškim oblicima, rekao je Macron i naglasio da je zadatak zaštititi one koji pružaju njegu bolesnima...

VIDEO

Emmanuel Macron proglasio je lockdown koji kreće u petak i trajat će najmanje do 1. prosinca.

Kazao je da je Francusku preplavio drugi val "koji će nesumnjivo bili snažniji i ubojitiji od prvog". Kazao je kako je siguran da će 9000 pacijenata biti na intenzivnoj do sredine studenog, što bi značilo da će kapaciteti biti gotovo potpuno popunjeni.

"Virus zahvaća sve generacije u svojim teškim oblicima", rekao je Macron inaglasio da je zadatak zaštititi one koji pružaju njegu bolesnima. 

"Moramo zaštititi ekonomiju", rekao je Macron dodavši kako je važan balans. "Za nas, ništa nije važnije od ljudskih života", rekao je.

"Ostanite kod kuće koliko god možete", rekao je Macron.

Pojasnio je kako će lockdown trajati najmanje do 1. prosinca. Ublažene nakon dva tjedna mogu biti odredbe za neke trgovine, ako se stanje popravi, rekao je.

"Kao i u proljeće, Francuzi će moći na posao, liječnički pregled ili u kupovinu. Zabranjuju se privatna okupljanja, javni skupovi su zabranjeni. Rad od kuće bit će omogućen posvuda gdje se posao može organizirati na taj način", kazao je Macron dodajući da se zabranjuju posjeti domovima za starije.

Omogućit će se povratak Francuza iz inozemstva, sve njih čekat će punktovi za brzo testiranje. "Ni jedan putnik neće moći stupiti na francusko tlo ako nismo sigurni da ne nosi virus u sebi", objasnio je Macron. Predsjednik Emmanuel Macron objavio je da otvorene ostaju jaslice, fakulteti i škole. "Neka pravila će se promijeniti, naša djeca ne mogu bit lišena kontakta s obrazovnim sustavom. No, u ustanovama će se pojačati zdravstveni protokoli", objavio je Macron.

'Mjere kakve je danas najavila Njemačka se u Hrvatskoj u ovom trenutku ne razmatraju'
'Mjere kakve je danas najavila Njemačka se u Hrvatskoj  u ovom trenutku ne razmatraju'

Podsjetimo, i njemačka kancelarka Angela Merkel je ranije danas objavila da Njemačka ide u lockdown.

Merkel se obratila se njemačkoj javnosti nakon što je na sastanku s premijerima saveznih država dogovorila djelomični "light" lockdown koji na snagu stupa u ponedjeljak 2. studenog. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.