Obavijesti

News

Komentari 17

Maddie je ubio kratko nakon otmice? Svojoj curi je rekao da 'mora obaviti nešto strašno...'

Maddie je ubio kratko nakon otmice? Svojoj curi je rekao da 'mora obaviti nešto strašno...'
1

Iste noći kad i Maddie je nestao i Christian koji se pojavio tek tri godine kasnije u Lagosu u Portugalu gdje je počeo raditi u jednom baru. On je glavni osumnjičeni u slučaju...

VIDEO

Christian Brueckner, osumnjičeni za nestanak Maddie McCann je rekao svojoj bivšoj djevojci večer prije nestanka curice kako "sutra mora obaviti nešto strašno" u Praia Da Luzu. 

- To je strašan posao, ali moram to napraviti. On će mi promijeniti život. Nećeš me vidjeti neko vrijeme - navodno je rekao Brueckner. To je policiji izjavila jedna od dvije Britanke koje su mu bile djevojke dok je živio u Portugalu, piše The Sun. Obje su rekle policiji da su živjele u strahu od Christiana jer ih je tukao te su tražile da ih se javno ne imenuje. Jedna od njih je spomenuti razgovor s njim vodila 2. svibnja 2007. godine samo dan prije nego je Maddie nestala. S Maddie je nestao i Christian koji se pojavio tek tri godine kasnije u Lagosu u Portugalu gdje je počeo raditi u jednom baru. 

POGLEDAJTE VIDEO: Prošlo je 13 godina od nestanka Maddie

Pokretanje videa...

Nestanak male Maddie pred razrješenjem 01:50

Ključna fotografija?

Pojavila se informacija da bi fotografija NASA-e mogla riješiti slučaj nestale Maddie. Španjolski bloger i stručnjak za kriminalistiku Janosch González analizirao je fotografiju koja je snimljena u lipnju 2007. godine kratko nakon što je Maddie nestala. Na snimci se vidi krov VW kombija koji su istražitelji povezali s osumnjičenim Christianom. Kombi se prema snimci nalazi u blizini imanja na kojem je Christian stanovao ranije, a onda je nestao 2006. godine. Sumnjivo je da se kombi onda opet pojavio na istom imanju godinu kasnije te González smatra da bi policija morala detaljno pretražiti to imanje. Ranije su već pretražili dio imanja, ali su bili više fokusirani na dio koji leži bliže cesti. 

Tužitelj: Maddie je vjerojatno mrtva

Njemački tužitelj Hans Christian Wolters je rekao za britanske medije kako je Maddie McCann najvjerojatnije oteta i da je ubrzo nakon toga ubijena. Tužitelj je ranije rekao kako vjeruju da je djevojčica mrtva.

- Nemamo tijelo i nemamo dovoljno dokaza da osumnjičenika šaljemo na suđenje, ali imamo neke dokaze da je osumnjičenik počinio djelo - rekao je. Također je naglasio kako su uvjereni da je osumnjičeni počinio i druge seksualne zločine u Portugalu, ali i u Njemačkoj. Moguće je da Christiana uskoro i puste na uvjetnu slobodu jer je već odslužio dvije trećine kazne. On je u zatvoru zbog napada i silovanja starije žene u Portugalu. No budući da su sada poznate i neke nove informacije o njemu te je osumnjičeni i za neka nova kaznena djela, moguće je i da će ostati u zatvoru. Inače, dobio je 21 mjesec zatvora zbog krijumčarenja droge te sedam godina zatvora za napad na ženu (72). 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a