News

Komentari 1

Magdalena Komes najavljuje brzu i efikasnu obnovu Petrinje

Magdalena Komes najavljuje brzu i efikasnu obnovu Petrinje

Istaknula je kako je Dumbović još jednom optužio sve druge i bavio se sa svime osim s onim zbog čega Petrinjci prosvjeduju već mjesecima i to upravo prema gradskoj upravi zbog izostanka obnove

Petrinji su nužne promjene i i suradnja s Vladom Republike Hrvatske na obnovi i revitalizaciji, poručila je u subotu kandidatkinje HDZ-a za petrinjsku gradonačelnicu Magdalena Komes. 

U priopćenju za javnost, istaknula je kako o potrebi za nužnim promjenama i suradnji s Vladom i svjedoči i trenutačno stanje u gradu, razrovane ulice, nedostatak nogostupa, spora obnova, loša odvodnja i drugo.

Komes je za takvo stanje optužila aktualnu gradsku vlast s gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem, svojim protukandidatom u drugom izbornom krugu.

"Čelnik gradske vlasti umjesto da pokreće obnovu i priprema dokumentaciju, bavi se optuživanjem i svađom prvenstveno s hrvatskom Vladom s kojom bi trebao surađivati", ustvrdila je.

Istaknula je da Dumbović, umjesto svakodnevne komunikacije, a zbog potreba predizborne kampanje Reformista na izborima za gradonačelnika Petrinje, očigledno zaustavlja obnovu. "To je samo zadnji i možda najgori u nizu od njegovih katastrofalnih poteza kojima je naš grad unazadio", ocijenila je Komes.

Navela je da je kao čelnica petrinjskoga Doma za starije i nemoćne uspješno pokrenula radove na zgradi institucije koju vodi, kao prve zgrade javne namjene. Ponudila je i da Grad Petrinja preuzme svu dokumentaciju kao primjer za rješenja u obnovi drugih zgrada, što je, kako navodi, Darinko Dumbović odbio i pokušao dovesti u pitanje i obnovu Doma kojim ona rukovodi. 

"U petak je osim sumnje u radove propitivao i gdje su korisnici doma, isti oni za koje niti jednom nakon potresa nije pitao ili nazvao, već suprotno, zvala sam ja njega da ponudim pomoć", dodala je.

Istaknula je kako je Dumbović još jednom optužio sve druge i bavio se sa svime osim s onim zbog čega Petrinjci prosvjeduju već mjesecima i to upravo prema gradskoj upravi zbog izostanka obnove.

Komes je ustvrdila da se dalje netransparentno dijele donacije, kao i ostala proračunska sredstva, a kandidat Dumbović proziva Vladu za odluku o kupovini borbenih zrakoplova.

Pokretanje obnove u stalnoj komunikaciji s Vladom

Ocijenila je da se aktualni gradonačelnik bavi svime osim s onim što je u njegovoj ingerenciji, te pokušava izbore u Petrinji pretvoriti u nekakav referendum protiv hrvatske Vlade jer, dodala je, Dumbović nema rezultate, pa čak ni program.

Komes je najavila da će od prvoga dana kako gradonačelnica u stalnoj komunikaciji s Vladom pokrenuti obnovu, ali i reviziju rada i financijskoga poslovanja.

Također, najavila je i punu transparentnost u radu, po modelu Grada Bjelovara, kako bi građani imali sve potrebne informacije i podatke o obnovi svoga grada.

"Borit ćemo se za olakšice od države kakve je dosadašnja vlast propustila tražiti, a sada se tomu i protivi, samo kako bi Petrinja izgledala zapostavljeno i zaboravljeno. Promjene su zato neminovne, jer bez njih nema budućnosti za Petrinjke i Petrinjce", zaključila je Magdalena Komes. 

Najčitaniji članci