Obavijesti

News

Komentari 555

Sramotan ispad Petra Škorića: 'Maja Sever mrzi sve hrvatsko'

Sramotan ispad Petra Škorića: 'Maja Sever mrzi sve hrvatsko'
1

HRT je danas odlučio ukinuti emisiju Hrvatska uživo što je izazvalo reakcije brojnih političara. Mnogi su izrazili potporu urednici emisije Maji Sever, no neki su, poput Petra Škorića, sretni zbog njezine smjene

VIDEO

Konačno korak naprijed prema javnoj televiziji. Maja Sever postala je najbolji primjer arogantnog i bahatog SDP-ova propagandista koji promovira propalu totalitarističku ideologiju. Licemjerno je da emisiju "Hrvatska uživo" uređuje osoba koja mrzi sve hrvatsko, napisao je na Facebook profilu Petar Škorić, šef splitskog HDZ-a i saborski zastupnik.

Pritom je reagirao i na objavu Nikole Grmoje, saborskog zastupnika Mosta koji je ranije danas cilj HRT-a nazvao "stabilnom i kontroliranom javnom televizijom". 

- E moj Grmoja, ni u snu nisam moga vjerovati da ćeš ti i MOST Maju Sever štititi - napisao je Škorić.

Rasprava Facebook statusima se potom nastavila. Grmoja mu nije ostao dužan.

- Vidim da me proziva Petar Škorić iz HDZ-a jer sam reagirao protiv ukidanja emisije Hrvatska uživo. Po njemu, Maja Sever je navodno SDP-ov propagandist, a ta mu je pretpostavka dovoljna za sud o cijeloj emisiji koja je obrađivala mnoge teme od socijale do problema osoba sa invaliditetom. Zanimljivo...

Još je zanimljivije da Petra Škorića nigdje nije bilo kada se ukidalo emisiju desnog novinara Dujmovića jer je ugostio nekoliko osoba koje nisu po volji premijera?! Podsjećam da je Most i tada oštro reagirao, protiveći se smjenama osoba koje nisu na liniji Andreja Plenkovića.

Ipak, kada govorimo o g. Škoriću moramo imati na umu da je njemu jako teško shvatiti da postoji opcija koja želi javni servis koji neće biti u službi vladajućih, tj. u službi partije, bilo one plave, bilo crvene. A najžalosnije je što vašu partijsku propagandu moraju plaćati hrvatski građani.

Grmoja: 'Najlakše je gulit građane i pričat o hrvatstvu. Tu ste se vi iz HDZ-a izvježbali'

Isto kao što će građani Splita nakon današnje odluke Gradskog vijeća o povećanju prireza plaćati PR Škorića i Opare, jer Škoriću niste trebali uzeti od građana da bi im navodno vratili kroz besplatne udžbenike. Za udžbenike bi bilo dovoljno da ste skromnije budžetirali svoje reprezentacije i reorganizirali rad Gradske uprave i ukinuli naknade za sva upravna vijeća, nadzorne odbore i naknade za gradske vijećnike. Tada ne bi bilo potrebe ni za malim povećanjem nameta, a kamoli za ovako nakaradnim sjedanjem na leđa građana Splita.

Ali to vam nije palo na pamet. Najlakše je gulit građane i pričat o hrvatstvu. Tu ste se vi iz HDZ-a izvježbali - napisao je Nikola Grmoja.

Puljak: 'Vi i Vaš HDZ druge krivite za sve ono što ste napravili ovoj zemlji i ovom narodu'

Na ukidanje emisije Hrvatska uživo, a još više na reakcije na ukidanje reagirali su i drugi hrvatski političari. Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno, Škoriću je nakon njegove objave poručila: "Sram Vas bilo!"

- Poštovani kolega gradski vijećniče Škoriću, danas ste grubo napali gospođu Maju Sever rečenicom ” … Licemjerno je da emisiju ‘Hrvatska uživo’ uređuje osoba koja mrzi sve Hrvatsko”. Sram Vas bilo!

Emisija Hrvatska uživo je bila jedna gledana mozaična emisija, a Maja Sever je i dalje izvrsna istraživačka novinarka, vrsta koja izumire u našim medijima, koja se ne libi progovarati i diskutirati o temama koje tište naše društvo. Savjesno, argumentirano, temeljito, nepristrano. Točno kako dobra novinarka i treba raditi svoj posao. I to je hrvatstvo koje bi nas sve trebalo krasiti, da odgovorno i savjesno radimo svoj posao. Hrvatstvo nije to vaše profesionalno domoljublje koje jako dobro naplaćujete proteklih 25 godina. To nije izrabljivanje ljudi kojim se godinama bavite, evo i dizanjem nameta građanima kao na primjer danas u Splitu. 

Uz svog kompanjona Keruma, digli ste za 50% prirez građanima, i tako im izbili 20 milijuna kuna godišnje umjesto da ste smanjivanjem gradske uprave uštedili 40 milijuna kuna. U zadnjih 25 godina Vaš HDZ je Hrvatsku doveo do najsiromašnije zemlje Europe, a upravo smo saznali da niti djeca nemaju baš sjajno mišljenje o našoj zemlji. Sada Vi i Vaš HDZ druge krivite za sve ono što ste napravili ovoj zemlji i ovom narodu. Još jednom, sram Vas bilo! - napisala je Puljak.

Mrak-Taritaš: 'Ovo je napad na novinarstvo'

Anka Mrak-Taritaš napisala je da je ukidanje emisije napad na novinarstvo kao struku i napad na slobodu medija te na svom profilu podijelila stranicu peticije pod nazivom "Želimo ostanak emisije Hrvatska uživo".

Glavašević: 'Tipičan HDZ-ov način. Antihrvat si i bok.'

Bojan Glavašević, saborski zastupnik SDP-a, na Twitteru je napisao da je napad na Maju Sever tipičan HDZ-ov način delegitimiranja neistomišljenika te dodao da "nema veze što je Maja Sever vjerojatno bila više po bojištima od Škorića, što je njena obitelj poznata i zaslužna za demokraciju u RH".

Kosor: 'Maja Sever izvještavala je sa svih ratišta tijekom agresije na Hrvatsku'

Reagirala je na Twitteru i Jadranka Kosor. Stala je u obranu HRT-ove novinarke podsjetivši na njezin angažman u Domovinskom ratu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 555
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"