Obavijesti

News

Komentari 299

Majčinstvo po cijenu života: Rodila curicu i umrla od raka

Majčinstvo po cijenu života: Rodila curicu i umrla od raka
12

Iako su je liječnici upozoravali da ne ostaje trudna, a i vjerovali kako ne bi ni mogla, Liz ih nije poslušala. Mjesec dana kasnije otkrili su da se tumor vratio i proširio

VIDEO

Njujorčanka Elizabeth Joice (36) borila se s teškim tumorom. Liječnici su joj savjetovali da ne ostaje trudna. Međutim, želja za majčinstvom bila je jača. Zatrudnjela je, rodila zdravu djevojčicu i umrla šest tjedana kasnije.

U njezinu čast, suprug Max je ispričao priču o ženi koja se odrekla svog života samo da bi bila majka, pa makar i na trenutak.

Liz se vrlo rano osamostalila. Majka joj je umrla, a otac nestao. Bila je agentica za prodaju nekretnina. S Maxom je bila u vezi od 2008. godine. Liječnici su joj rekli lošu vijest 2010. godine. Imala je čudnu izraslinu na plućima. 

Stavila je boksačke rukavice i udarala po zidu stana na Upper East Sideu. Rekla je Maxu kako se neće boriti ako magnetska rezonanca pokaže nešto loše.

- Ako se pokaže da je ovo nešto loše, ništa neću učiniti. Proslavit ću i pozdraviti se sa svime - rekla je. Max je otrčao u kuhinju i dok je Liz mislila kako je čudno što u ovom trenutku misli na jelo, on je napravio improvizirani prsten od kuhinjske folije. Zaprosio ju je.

- Nemaš mogućnost da se ne boriš - dodao je. Oženili su se mjesec dana kasnije. Liječnici su dijagnosticirali sarkom. Izdržala je četiri ture kemoterapije, operaciju i još malo kemoterapije kako se tumor ne bi vratio. Tri godine kasnije, bila je zdrava. Ipak, liječnici su joj savjetovali da ne ostaje trudna, a vjerovali su kako i ne bi mogla, piše Daily Mail.

Ona je ostala trudna. Njezinoj sreći nije bilo kraja. Ili je?!  Mjesec dana kasnije, liječnici su joj rekli da se tumor vratio. Većinu su odstranili operacijom, ali zbog trudnoće se nije mogla podvrgnuti svim pretragama pa tako onkolog nije mogao znati gdje je sve metastazirao. Termin joj je bio 4. ožujka, ali bilo je preopasno čekati. Porodili su je carskim rezom u siječnju. Malena Lily Anne Joice ugledala je svjetlo dana.

Rak je zahvatio Lizino desno plućno krilo, srce i abdomen. 

- Pozdravili smo se - rekao je Max. 

- Bilo je kao na filmu. Plakali smo . Pričali priče o svim lijepim trenucima - dodao je. Liz je došla kući pet dana nakon što se Lily rodila. Ta noć je bila jedino što imaju. Bila je jako loše. Preko šest sati prepirala se sa sestrom koja ju je molila da krenu za bolnicu. Borila se zadnjim snagama. 

Umrla je 9. ožujka. 

- Lizina čarolija prešla je na Lily. Daje mi snagu da nastavim sa životom - rekao je Max. 

Dobrotvorna organizacija pokrenula je stranicu You Caring kako bi prikupili novac za samohranog oca i Lily. Do sada su skupili gotovo 16.000 dolara. Cilj im je 50.000 dolara. Christopher Henze snimio je dokumentarac o Liz, 40 Weeks. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 299
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...
Snimili Rafale iznad Vukovara: 'Vidjeti ih iznad Vodotornja i bolnice je posebno i prekrasno'
AVIONI OBIŠLI HRVATSKU

Snimili Rafale iznad Vukovara: 'Vidjeti ih iznad Vodotornja i bolnice je posebno i prekrasno'

VUKOVAR - Bilo ih je prekrasno vidjeti u Vukovaru. Letjeli su prvo iznad vojarne, zatim iznad Vodotornja i bolnice. Baš prekrasan prizor. Nisu ni upola glasni kao primjerice Mig-ovi koji su u iznad Vukovara letjeli na Dan branitelja. Ovdje su prošli samo jednom i nastavili su dalje prema ostalim dijelovima Slavonije - javlja nam čitatelj Domagoj Astaloš iz Vukovara. Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak borbeni avioni Rafale preletjeti su područje Hrvatske, a snimke prelijetanja su nam poslali i čitatelji iz Bjelovara i Belog Manastira.