Obavijesti

News

Komentari 0

Majić: 'Ministar Malenica bi trebao preuzet odgovornost'

Majić: 'Ministar Malenica bi trebao preuzet odgovornost'

Nažalost i na puno većim i težim slučajevima uvjerili smo se da pripadnici te stranke ne poznaju značenje riječi odgovornost, kazala je predsjednica triljskoga Gradskog vijeća

VIDEO

Predsjednica triljskoga Gradskog vijeća Žana Majić u ponedjeljak je ocijenila kako bi ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica trebao preuzeti odgovornost za raspuštanje tog tijela jer je tu odluku potpisao.

Iz svega je vidljivo, ocijenila je Majić, da se radilo o "unutarstranačkome dogovoru vladajuće stranke".

"Cilj je ovdje bio postizanje apsolutne vlasti. Ministar je svojim potpisom na onakav površan, subjektivan i instruiran inspekcijski nadzor svoga Ministarstva itekako već preuzeo odgovornost", kazala je u izjavi za Hinu nakon što je ministar Malenica ustvrdio da će Gradsko vijeće Trilja nastaviti rad.

"No, nažalost i na puno većim i težim slučajevima uvjerili smo se da pripadnici te stranke ne poznaju značenje riječi odgovornost", ustvrdila je Majić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Ministar Malenica: 'Gradsko vijeće Trilja nastavlja rad'
Ministar Malenica: 'Gradsko vijeće Trilja nastavlja rad'

Ministar Malenica izjavio je da triljsko Gradskog vijeće, nakon presude Visokog upravnog suda o poništenju odluke Ministarstva pravosuđa i uprave i odluke Vlade o njegovu raspuštanju, "nastavlja s radom i ima određene obaveze što se tiče donošenja proračuna". Novinarima je odgovorio kako ne osjeća nikakvu osobnu odgovornost, dodavši da je Ministarstvo "donijelo odluku temeljem nalaza inspekcijskog nadzora i uvidom u dokumente, a Visoki upravni sud je donio odluku kakvu je donio".

Predsjednica triljskoga Gradskog vijeća Žana Majić smatra kako je "zanimljivo i da je ministar Odluku potpisao 14. veljače", a da je njoj, kako je rekla, "elektronskom poštom dostavljena tek 25. veljače".

Sud poništio rješenje Vlade da raspusti triljsko Gradsko vijeće
Sud poništio rješenje Vlade da raspusti triljsko Gradsko vijeće

Visoki upravni sud Republike Hrvatske poništio je prvotno rješenje Ministarstva pravosuđa i uprave koje je Odluku o privremenom financiranju grada Trilja proglasilo ništavnom.

Odluku je donijela predstavnička većina od sedam vijećnika (Nezavisna lista Ivana Šipića i Most) 30. prosinca prošle godine, i to "tešku" nešto više od 15 milijuna kuna, a gradonačelnik Ivan Bugarin (HDZ) stavio ju je izvan snage i donio Odluku o financiranju redovitih i nužnih rashoda i izdataka grada Trilja od oko 12 milijuna kuna za prvi kvartal godine.

Presudom je Visoki upravni sud poništio i rješenje Vlade kojim je bilo raspušteno Gradsko vijeće Trilja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a