Obavijesti

News

Komentari 173

Majka umire od raka: Spasite moje sinove, nemaju nikoga...

Majka umire od raka: Spasite moje sinove, nemaju nikoga...
3

Mirjana (47) boluje od raka. U ponedjeljak će je operirati no ne zna se hoće li se nakon operacije probuditi. Kaže da prije smrti želi zbrinuti svoje sinove (15 i 19)

VIDEO

(Identiteti korisnika pomoći su skriveni ili izmijenjeni jer su obitelji zamolile da ih ne izlažemo dodatnoj društvenoj stigmi posebno radi zaštite djece. Za istinitost njihove životne priče i potrebu jamče udruge kojima smo medijski pokrovitelji. Zato ne tražimo novac već konkretne stvari koje im mogu pomoći.  Ako želite pomoći novčano javite se direktno udruzi Mali zmaj)

Pročitajte više o akciji 24anđeli

Pročitajte gdje i kako pomoći 

Njezina obitelj treba:

  • posao kuhara
  • sok od aronije
  • zimska odjeća, veličina M
  • zimska obuća veličine 41/42
  • hrana
  • prašak za rublje
  • kauč na razvlačenje

OBITELJ 5.

Molim vas samo, pobrinite se za moje sinove, samo njih još želim zbrinuti jer kad mene više ne bude, oni neće imati nikoga, rekla je Mirjana (47). Mirjana je teško bolesna. Ne zna koliko dugo će još živjeti. 

Boluje od agresivnog tumora

Mirjana je prije dvije godine na dojci napipala kvržicu. Odmah su je operirali i odstranili tumor. Krenula je na kemoterapije. Teško ih je podnosila i često joj je bilo zlo. Hrabro ih je izdržala sve. Počela se oporavljati i opet zajedno sa sinovima Markom (15) i Ivanom (19) veseliti životu. Na Facebooku se pohvalila kako joj kosa opet raste. A onda se tumor vratio. 

U samo mjesec dana od kemoterapija nalaz joj je bio jako loš. Liječnici su joj rekli kako boluje od rijetke i agresivne vrste raka koji se proširio te zahvatio pluća i mozak. Liječnici joj daju kemoterapiju i lijekove protiv nesnošljivih bolova kako bi je pripremili za operaciju metastaze na mozgu. Liječnici će je operirati u ponedjeljak, a pitanje je hoće li se nakon operacije probuditi.  

Zbog jakih bolova, ponekad ne može ni govoriti

- Veselila sam se da će me barem prošli vikend pustiti kući, da budem sa sinovima. No bilo mi je toliko loše da me nisu mogli pustiti iz bolnice - kaže Mirjana. Ima dana kada zbog jakih bolova ne može ni govoriti. 

Najteže joj pada što Marko i Ivan pate. 

- Oni su jako dobri i skromni dečki. Ivan je završio školu, a Marko je srednjoškolac. Marko se zbog moje bolesti zatvorio u sebe i postao je šutljiv - kaže Mirjana. Brine ju i to što Marko i Ivan mjesečno, kada se odbiju režije za njihov mali podrumski stan, preživljavaju sa samo 1000 kuna. To im je za hranu, odjeću, školu, kućne potrepštine...Ivan je završio srednju školu za kuhara i silno si želi posao kako bi mogao uzdržavati mlađeg brata.

"Molim vas, zbrinite moje sinove"

- Posao im sada najviše treba jer će im biti puno lakše. Kada bi se Ivan zaposlio mogao bi uzdržavati Marka. Situacija u kojoj smo je strašna. Molim vas pomozite mi da ih prije smrti nekako zbrinem da ih ne rastave i bit će mi lakše otići - kaže Mirjana. 

Marko i Ivan trebaju i odjeću te obuću za zimu, hranu i prašak za rublje. Oni se još nadaju da će njihovoj mami biti bolje i da će se vratiti doma pa su zamolili za nju kauč jer kako kažu kada dođe doma iz bolnice, spava u starom i grbavom kauču. Ivanu i Marku dobro bi došao i internet jer bi Ivan tako lakše mogao pronaći posao. 

Ukoliko želite pomoći javite se:

Udruga Mali zmaj

mobitel: 091 5670 618

Adresa:

Gjure Szaba 5

10000 Zagreb

web stranica: http://www.malizmaj.hr/

Predaja donacija svaki dan od 17 do 18 sati 

mobitel za predaju donacija: 099 3897 248

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 173
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.