Obavijesti

News

Komentari 255

Majka privedenog vozača: Mi smo u jako teškoj situaciji...

Majka privedenog vozača: Mi smo u jako teškoj situaciji...
1

Policija je dovršila krim istraživanje te su objavili da je vozač (35) vozio auto pod utjecajem droga i lijekova te se vozio brzinom većom od dopuštene koja je na tom dijelu ograničena na 50 km/h

VIDEO

Čakovčanin Ozren M. (35), koji se na naplatnim kućicama na autocesti kod Sv. Helene zabio u Škodu u kojoj je bila tročlana obitelj i teško ih ozlijedio, proveo je nedjelju na kriminalističkoj obradi u prostorijama PU zagrebačke. Iako su ga prvo pustili, kako su objavili na internetskim stranicama, nakon prikupljenih novih saznanja uhitili su ga na području Međimurja i doveli u Zagreb.

Policija je u nedjelju objavila kako su završili kriminalističko istraživanje nad vozačem (35).

Povodom prometne nesreće koja se dogodila u četvrtak 11. srpnja 2019. godine u 12.43 sati na kolniku auto ceste A 4 na naplatnoj postaji Sveta Helena, danas, 14. srpnja 2019. godine policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičenik upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem droga i lijekova i krećući se brzinom većom od dopuštene koja je na tom dijelu prometnim znakom ograničena na 50 km/h, na način da nije smanjivao brzinu kretanja i zaustavio vozilo ispred naplatne postaje auto ceste, izazvao prometnu nesreću u kojoj su tri osobe, od kojih je jedno dijete, zadobile osobito teške tjelesne ozljede.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Protiv istoga je  nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je  počinio kazneno djelo „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ iz čl. 227. st.1. i st. 3. KZ RH, te je isti današnjeg dana u 20 sati predan pritvorskom nadzorniku - objavio je PUZ.

Nakon završetka obrade u policiji ispitat će ga u Općinskom državnom odvjetništvu, koje će odlučiti hoće li za njega tražiti istražni zatvor.

Pokretanje videa...

01:54

U nedelju smo pozvonili smo na vrata obitelji Ozrena M. u Čakovcu. Otvorila nam je njegova majka. Na naše pitanje možemo li razgovarati o slučaju, odgovorila je:

- Nikako. Moramo se najprije posavjetovati s odvjetnikom pa ćemo vidjeti. Ali sad ne. Mi smo u jako teškoj situaciji - odgovorila je njegova majka.

Dan ranije dobili smo na telefon i njegova oca, koji je također rekao da ne želi ništa komentirati. Pred obiteljskom kućom bilo je nekoliko automobila.

Svi se članovi tročlane obitelji stradale u teškoj prometnoj nesreći na naplatnim kućicama Sv. Helena oporavljaju, doznajemo u KBC-u Zagreb, gdje se nalaze otac Daniel Dobrenov (38) i sin (6), te u KB-u Dubrava, gdje leži majka (38).

- Otac je imao ozbiljne kontuzije glave i prsnoga koša, kao i ozljede unutarnjih organa, no stabilno je i stanje mu se poboljšava. Pitao je za suprugu i sina, dolazi lagano k sebi nakon ozbiljnog potresa mozga. Razumije što se dogodilo i da je bilo i drugih sudionika nesreće. Zabrinut je za svoju obitelj - rekla je u nedjelju dr. Tina Tomić Mahečić, anesteziologinja u KBC-u Rebro.

Djetetu su, dodaje, operirali natkoljenična kost, sanirali ozljede glave, izvan životne opasnosti je i dobro je.

- Dječak je danas čak pogledao crtić, opustio se od prvog šoka - rekla je liječnica. Supružnici su uspjeli kratko razgovarati telefonom. Majka je smještena u KB-u Dubrava, u kojoj liječnici kažu da je njeno stanje stabilno. Iako iscrpljena i u bolovima, pomalo razgovara s osobljem. Na intenzivnoj je njezi i, bude li oporavak išao dobro, u ponedjeljak će je premjestiti na odjel.

Prvo što je rekla nakon buđenja, rekli su nam doktori, bilo je da želi ići posjetiti muža i sina, što je do daljnjega, nažalost, nemoguće. Ima teške ozljede glave i prsnoga koša, kao i otac, no kod nje je stanje malo bolje.

Inače, na hrvatskim cestama u subotu je poginulo troje ljudi u nesrećama kraj Gvozda, u Donjemu Miholjcu i Točku, a poslije ponoći smrtno je stradao mladić kraj Čakovca. Prema podacima MUP-a, do 11. srpnja ove godine u prometu je poginulo 128 ljudi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 255
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.