Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mala Allsa nikada nije izašla iz Sirije, a otac je u Nizozemskoj

Policija je raspisala istragu nakon velikog medijskog pritiska, a Wadie je dobio priliku zatražiti azil u Hrvatskoj. Međutim, svojevoljno je, nakon nekog vremena, napustio prihvatilište u zagrebačkom Porinu

Foto: Twitter
91 komentara

Sirijac Wadie Ghazi Sineid (43) prije tri mjeseca digao je na noge hrvatsku javnost, a onda i policiju optužbama da su ga hrvatski policajci odvojili od kćeri Allse (5). Tad je tvrdio da je s njome ušao na teritorij Republike Hrvatske, a ona je kasnije, nakon što su ih razdvojili, krenula s Iračanima migrantskom rutom. On je vraćen u Bosnu i Hercegovinu. 

Policija je raspisala istragu nakon velikog medijskog pritiska, a Wadie je dobio priliku zatražiti azil u Hrvatskoj. Međutim, svojevoljno je, nakon nekog vremena, napustio prihvatilište u zagrebačkom Porinu. Izgubio mu se svaki trag dok nije došao do Italije, odakle se javio da želi doći natrag u Hrvatsku i Bosnu te potražiti dijete. 

POKAZAO NOVE FOTOGRAFIJE Sirijac koji traži kćer: Hrvatska policija je opasna, želim u BiH

Nikada kasnije nije kontaktirao hrvatsku policiju niti ušao ili izašao iz Hrvatske, potvrdila je policija za Jutarnji list. Wadie je trenutno u Nizozemskoj. Iz policije su potvrdili da je protiv njega pokrenuto kriminalističko istraživanje zbog dizanja lažne uzbune. 

MUP RH je kontaktirao Interpol i zatražio određene informacije o maloj Allsi. Prema njihovim podacima, nije evidentirana ni da je ušla ni da je izašla iz Sirije. Prema podacima iz njezine putovnice i iskazima njezinog navodnog oca, Allsa Ghazi rođena je 29. listopada 2013. u Beirutu, ima sirijsko državljanstvo, a formalno prebivalište u Istanbulu. 

NESTAO IZ ZAGREBA Sirijca (43) koji je tražio kćer i pobjegao pronašli u Italiji?

Ona doista nije izmišljena osoba, sve što se pisalo o njoj može se provjeriti i većina je točna. Wadie Ghazi imao je njezinu putovnicu, no teško je tvrditi da je on otac tog djeteta. Sve je jasnije i da je iz Sirije krenuo s putovnicom petogodišnjakinje, ali da nju nije poveo. 

Možda vas zanima i ovo:
Message