News

Komentari 18

Malala (15) izašla iz bolnice, ali uskoro ima još jednu operaciju

Malala (15) izašla iz bolnice, ali uskoro ima još jednu operaciju

Malala je postala poznata po borbi za pravo na školovanje djevojčica, a dobila je i međunarodnu nagradu za mir koja se dodjeljuje djeci. Taliban ju je upucao u glavu

Malala Yousafzai (15) je u petak puštena iz bolnice u Birmingham na kućnu njegu, piše Daily Mail. Malalu je podsjetimo, u listopadu prošle godine taliban upucao u glavu. Sjedila je u školskom autobusu. U vozilo je ušao muškarac i pitao koja je djevojčica Malala. Druga je curica pokazala na nju, ali je Malala to porekla pa je muškarac pucao u obje. Djevojčicu su odmah prevezli u bolnicu, a kasnije iz Pakistana prebačena u Veliku Britaniju. 

Liječnici su je tamo operirali i iz mozga joj izvadili metak. Malala će redovito ići na preglede, a krajem siječnja ili u veljači na još jednu operaciju kako bi joj liječnici rekonstruirali lubanju. Pretpostavlja se da će Malala i njezina obitelj ostati u Velikoj Britaniji jer je njezin otac dobio posao u pakistanskom konzulatu u Birminghamu.

Malala je, podsjetimo, postala poznata po borbi za pravo na školovanje djevojčica, a dobila je i međunarodnu nagradu za mir koja se dodjeljuje djeci. Talibani su je napali jer je tvrde "antitalibanski i svjetovno nastrojena". Prijete joj da neće ostati pošteđena. 

Najčitaniji članci