News

Komentari 117

Malena Kiara (7) je uspjela u prvom važnom koraku - primili su je na liječenje u Ameriku!

Malena Kiara (7) je uspjela u prvom važnom koraku - primili su je na liječenje u Ameriku!

Otac Valentino i majka Matea potpisali su ugovor za eksperimentalno liječenje svoje Kiare (7) u San Franciscu. Kiara je time dobila priliku i nadu da se izbori za život i prva je pacijentica van SAD-a

Evo upravo smo potpisali ugovor za eksperimentalnu studiju u Americi. Za ovo smo se i borili jer je to velika nada za našu malenu. Kiara je postala prvi međunarodni pacijent kojeg su Amerikanci primili na ovo kliničko ispitivanje, za što i naši liječnici kažu da je to kao da se ponovno rodila. Tek joj sada predstoji borba i nada no dobila je priliku da se bori i to je velika stvar - kaže nam Valentino, otac malene Kiare Goršić (7) iz Šibenika. Sa suprugom Mateom i mlađom kćerkicom već sljedeći tjedan putuje na liječenje u Ameriku.

Amerikanci do sada nisu uzimali strane pacijente jer i sami imaju dovoljno ovako teških slučajeva pa su priliku pružali djeci iz Amerike. Sada znamo da će Kiara miljama od Hrvatske dočekati Božić, a cijela Hrvatska joj želi da joj se ostvari želja i da nastavi živjeti svoje snove


- Najvjerojatnije putujemo u ponedjeljak Kao što smo vam rekli na ljeto, radimo i radit ćemo sve da pomognemo našoj djevojčici. Zahvaljujemo svim dragim ljudima koji nam u tome cijelo vrijeme pomažu novčanim donacijama, jer je liječenje doista strahovito skupo. Bez njih naravno ne bismo dobili ovu priliku – dodaje otac Valentino.

Riječ je o dva do pet milijuna dolara, no sada kada se zna gdje Kiara ide, i ovaj raspon u iznosu bit će jasnije definiran. Najvžnije je da malena sada ima ozbiljnu nadu. Kiara je prošla kemoterapiju, dva puta je nakon nje bila na magnetskoj rezonanci. Za odlazak u Ameriku važno je bilo da se zloćudan rak na mozgu nije proširio.


Do proljeća otac i majka Matea kao svi mladi roditelji uživali su u svojoj malodobnoj djeci te vodili bitke i borbe s klasičnim životnim nedaćama. Tada malenoj Kiari počinju glavobolje, na koje se žalila svakih desetak dana.

Najčitaniji članci