News

Komentari 18

Malenica iz samoizolacije: 'Broj dužnosnika će se prepoloviti'

Malenica iz samoizolacije: 'Broj dužnosnika će se prepoloviti'

Zbog zaraze korona virusom, Malenica nije bio u Saboru kad je potvrđena nova Vlada čiji je član, pa nije položio svečanu prisegu, učinit će to početkom rujna

Novi ministar uprave i pravosuđa Ivan Malenica, koji je u samoizolaciji zbog zaraze koronavirusom, potvrdio je u subotu da će se ići na smanjenje broja lokalnih dužnosnika.   

- Prepolovio bi se broj lokalnih dužnosnika, mislim da je 634 - rekao je Malenica za RTL, potvrdivši da u resoru uprave idu opširne promjene.

U tom se području, kaže, ide prema izmjenama zakonskog okvira za smanjenje broja lokalnih dužnosnika, zatim zakona o referendumu i slično. Trenutnim izazovom u području pravosuđa, označava normalno funkcioniranje sudskih tijela čije su prostorije oštećene u potresu, te rad tih tijela u okolnostima epidemije koronavirusa.

- U tom smislu ćemo kroz izmjene Zakona o parničnom postupku dodatno osnažiti institut suđenja na daljinu i isto tako ubrzati sudske postupke - kazao je Malenica koji je prije desetak dana potvrdio da je pozitivan na koronavirus.  

- Dobro sam, osjećam se dobro, nemam nikakvih simptoma, iščekujem izlazak iz samoizolacije - izjavio je.

Zbog zaraze, Malenica nije bio u Saboru kad je potvrđena nova Vlada čiji je član, pa nije položio svečanu prisegu, učinit će to početkom rujna.

Najčitaniji članci