Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nevjerojatna sreća: Zrakoplov pao na kafić, nema ozlijeđenih

Manji sportski zrakoplov srušio se danas na ugostiteljski objekt u Vrsaru u Istri. U avionu su bili otac (59) i sin (31), obojica Austrijanci. Prošli su bez ijedne ogrebotine

Hajrudin Merdanović/24sata
Foto: Hajrudin Merdanović/24sata
73 komentara

Igor Popović (36) iz Vrsara , vlasnik kafića u vrsarskoj zračnoj luci iako miran još uvijek je vidno šokiran "slijetanjem" aviona na stolove terase ispred očiju mu.

- Sutra ću tek biti svjestan što sam danas vidio , doživio i preživio . Avion nas je sve mogao pobiti. Sigurno sam još pod šokom, ali to neću niti sam sebi priznati. Vidio sam avion kako sporijom brzinom leti prema meni. To su sekunde. Ne znam niti što sam tada mislio. Gledao sam gdje će pasti da znam gdje bježati, nije bilo druge. Najedanom se skršio na terasi ispred mene. Odmah sam im pritrčao da vidim da li su živi i da li im mogu pomoći. Osjetio se miris benzina i znam da nije bilo pametno trčati prema avionu. Na njemačkom sam im vikao: "Brzo, van. Benzin". Benzin je curio i plašio sam se da će sve eksplodirati. Zaposlenice su mi dodale vatrogasni aparat i na sreću oni su neozlijeđeni poiskakali van. Zvao sam 112 neka odmah pošalju vatrogasce i policiju - prisjeća se Igor.

Austrijanci otac i sin gotovo uglas kažu da samo Bogu mogu zahvaliti što su ostali živi.

- Prilikom slijetanja avion se nekako čudno zanio u lijevo. Nisam ga mogao kontrolirati i pali smo na stabla pokraj piste. Ni sam ne znam što je uzrok nesreće iako letim više od 30 godina . Čudna situacija, jako čudna. Teško za objasniti. Loše stvari i nesreće se u životu jednostavno događaju - kaže Herman Eigner (59) koji je kako sam kaže upravljao avionom prilikom slijetanja iako se špekulira da je s avionom s duplim komandama prilikom slijetanja možda upravljao i sin Andreas , budući se, kažu stručnjaci, ovakva amaterska pogreška kod slijetanja iskusnom pilotu ne može desiti.

- Moj tata je pilotirao. Prišli smo poprilično brzo i imali smo loše slijetanje. Avion je počeo poskakivati, tata ga je pokušao kontrolirati ali nije uspio. Pali smo na stabla potom na tlo na terasi. Sretan sam da smo prošli neozlijeđeni. Nemsijem niti misliti što se sve moglo dogoditi. Hvala Bogu da smo živi - kaže vidno šokirani Andreas.

Možda vas zanima i ovo:
Message