Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Humanitarac David: Prodao je sve karte za pomoć prijatelju

HUMANITARAC DAVID: Sedmogodišnjak iz Đakova odlučio je pomoći prijatelju Marku koji se liječi od tumora mozga. Cijela škola oduševila se akcijom koju je samoinicijativno pokrenuo mali David

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
17 komentara

Mama, prodao sam sve karte i skupili smo gomilu novca za Marka. Hoćemo to odnijeti doktorima? Jesmo ga sad spasili, propitkivao je mamu uzbuđeni dječak David Jamnić iz Đakova.

Njemu je samo sedam godina, ali nije ostao ravnodušan kad je čuo da njegov prijatelj Marko (6) ima tešku bolest, zbog koje ga ne viđa često jer puno vremena provodi u bolnici.

David je želio učiniti nešto za svog prijatelja i, kad je čuo da neki dobri ljudi organiziraju humanitarni koncert za Marka, sinula mu je ideja.

Karte je kupio i ravnatelj

Foto: Privatni album/Pixsell/Tomislav Miletić

- Odlučio sam pitati svoje prijatelje i učiteljice u školi Vladimira Nazora da i oni kupe ulaznice. I svi su pristali. Čak i ravnatelj je kupio. Uglavnom, prodali smo cijeli bunt karata - priča David, koji jedva čeka otići na tamburaški koncert jer će tamo javno zahvaliti svima koji su odlučili pomoći njegovu prijatelju. Marko, nažalost, neće biti na koncertu jer je u Zagrebu u bolnici.

Cijela škola oduševila se akcijom koju je samoinicijativno pokrenuo mali David. A osjećaj empatije prema bolesnoj djeci usadila mu je majka Marina, koja se i sama našla u borbi za život i zdravlje svoga sina.

David je rođen u 27. tjednu trudnoće. Bio je težak samo kilogram kad su ga stavili u inkubator i prikopčali na aparate za održavanje života.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

- Imao je moždano krvarenje trećeg stupnja, četiri puta su mu mijenjali krvi, imao je sepsu, prestajao je disati, otkazali su mu bubrezi. Imali smo puno sreće i Božje pomoći u toj borbi za njegov život. Ne znam čemu sve da zahvalim što je on danas zdrav i normalan - kaže ponosna mama, koja još ima kćeri Doru i Karlu.

Opet će pomagati

David obožava igrati se s mlađim sekama i s tatom Vinkom razgovarati o “ozbiljnim” stvarima. Tako mu je rekao da će vjerojatno opet organizirati prodaju ulaznica ako nekom djetetu bude trebalo.

- Opet ću organizirati i ako Marku opet bude gore jer bih volio da mi prijatelj ozdravi - ozbiljno je zaključio David.

A njegov prijatelj Marko Žigri teško je bolestan. S posljedicama tumora na mozgu i metastazama bori se od druge godine života. Bolest je uznapredovala, pa mu je zdravstveno stanje trenutačno vrlo teško. Prima zadnje kemoterapije, o kojima i ovisi njegov život.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message