Obavijesti

News

Komentari 1

Malim umjetnicima likovni je najdraži, osvajaju i nagrade

Malim umjetnicima likovni je najdraži, osvajaju i nagrade
3

VELIKI USPJEH Učenici iz male slavonske škole osvojili su čak deset nagrada na natjecanju iz crtanja i slikanja koje su u Njemačkoj organizirali hrvatski iseljenici

VIDEO

Područna Osnovna škola Marinci, u sastavu Osnovne škole Zrinskih Nuštar, kraj Vinkovaca, simpatična je mala četvorogodišnja škola koju pohađa tek 38 učenika, u kojoj stasaju pravi mali likovni umjetnici.



Nekolicina njih već je dobro poznata i njihovi radovi nalaze se u izložbenim prostorima Mimare i Lisinskog. Neki radovi izloženi su u inozemstvu. Učenici ove škole u Marincima višestruko su nagrađivani. To je potvrdio i najnoviji uspjeh koji su ostvarili na 16. međunarodnom likovnom natječaju “Iserlohn-Rim-Molize-Zagreb 2016.”. Od 1000 radova primljenih na natječaju, radovi učenika iz Marinaca osvojili su deset nagrada i prva mjesta.


- Natječaj je zapravo autorski koncept bračnog para Ankice i Ante Karačića, likovnih umjetnika iz Iloka, koji žive i rade u njemačkom Iserlohnu. Natječaj je osmišljen da okupi likovne radove hrvatske djece iz svijeta, u iseljeništvu, ali i u domovini. Cilj je povezati ih i dijeliti njihov entuzijazam prema umjetnosti. Mi smo se na taj natječaj javili i prošle i ove godine nakon što smo na njega naišli na internetu. Lani je cijelo selo bilo ponosno kad su učenici Ante Šimunović te sestre Natalija i Magdalena Kuntić osvojili prva mjesta. Ove godine smo potvrdili koliko smo dobri i najbolji jer smo odnijeli sve nagrade - kaže Marija Lesandrić, ponosna učiteljica razredne nastave i jedna od mentorica djece čiji su radovi završili na natječaju.

Ove godine nagrade na natječaju dobili su Mihael Tunić i Valentin Andričević (3. razred), koji dijele prvo mjesto, Ivana Brajdić (4. razred) na drugome mjestu, Dominik Pap i Magdalena Kuntić (3. razred) dijele treće mjesto i na četvrtom su Nika (1. razred), Ema Farkaš (2. razred), Natalija Kuntić, Ivana Marković i Lea Kapoši (4. razred).



- Imamo nadarene učenike, a njihova specifičnost je i u tome što žive u maloj sredini koja im ne nudi puno zabavnog sadržaja. Primjerice, nitko od njih prije škole nije išao u vrtić. Oni dođu u školu i tu uče držati olovku. Tek neki od njih sad idu na engleski. Ovoj djeci škola je jedina zanimacija te su vrlo zahvalni za usvajanje novih znanja i vještina. Oni dođu na likovni i nakon škole, u svoje slobodno vrijeme, pa tu satima slikamo, stvaramo, kreiramo i otkrivamo neke nove likovne tehnike. Radili smo i batik na plahti, topili vosak, nanosili ga peglom... Sve oni to upijaju, posvećeni su tome što rade i uče te zato imaju sjajne rezultate - kaže Lesandrić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)