Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
33 komentara

Mališani u Klaićevoj bolnici će se oporavljati uz terapijske pse

Želimo djeci olakšati hospitalizaciju i istodobno im razviti empatiju. Istina je da u Klaićevu bolnicu dolaze certificirani terapijski psi, otkrila nam je doktorica Sanja Kolaček

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
33 komentara

Želimo djeci olakšati hospitalizaciju i istodobno im razviti empatiju. Istina je da u Klaićevu bolnicu dolaze certificirani terapijski psi, otkrila nam je doktorica Sanja Kolaček, predstojnica Klinike za pedijatriju.

Ona je ujedno i koordinatorica projekta “Djeca prijatelji životinja” koji zagrebačka Klinika za dječje bolesti ostvaruje uz pomoć Udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet.

- Tijekom tjedna djeca će slušati o životinjama, a radionice će završiti druženjem s terapijskim psima. Očekujemo da će prve radionice krenuti za tri do četiri tjedna. Roditelji i djeca starija od 12 godina morat će potpisati suglasnost - rekla je dr. Kolaček. Naglasila je kako ovim projektom ujedno žele i spriječiti zlostavljanje životinja učeći djecu od najranije dobi kako se ponašati prema njima. Korištenje terapijskih pasa u liječenju vodeće su svjetske bolnice u inozemstvu već davno usvojile.

Ravnatelj Klaićeve dr. Zoran Bahtijarević sretan je što će njegova bolnica prva u Hrvatskoj krenuti s ovim projektom.

- Već smo osnovali povjerenstvo koje će ubrzo taj projekt i realizirati. Očekujem otpor, kao i kod svake promjene i novosti koju uvodimo, bilo od strane stručnjaka u bolnici, ljudi izvan bolnice, pa i roditelja. Uvijek je otpora bilo, ali naučili smo kako ih probijati da našim malim pacijentima osiguramo vrhunsku skrb na svjetskoj razini - govori ravnatelj Bahtijarević. Unutar programa, jednom na tjedan, bit će organizirane radionice na kojima će govoriti predstavnici udruga, pedijatri, psiholozi i drugi stručnjaci.     

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message