News

Komentari 0

Maloljetnik koji je sudjelovao u napadu na beskućnika: "Jako mi je žao, sram me zbog svega"

Maloljetnik koji je sudjelovao u napadu na beskućnika: "Jako mi je žao, sram me zbog svega"

Zagrebačka policija još utvrđuje okolnosti nasilja prema beskućniku te ima li elemenata za kaznenu ili prekršajnu prijavu protiv mladića. U srijedu su razgovarali s beskućnikom

I dan nakon objave snimke na kojoj dva mladića gnjave beskućnika te ga jedan grubo odguruje, ne stišavaju se reakcije javnosti.
Zagrebačka policija i dalje utvrđuje sve okolnosti događaja, kao i ima li u postupanju mladića elemenata kaznenog djela ili prekršaja. Dosad su policajci identificirali i obavili razgovor s mladićima koji su sudjelovali u događaju, a tijekom jučerašnjeg dana prikupljali su informacije i od 58-godišnjeg Marijana Majcelića zvanog Febo iz zagrebačkog Podsuseda.

POGLEDAJTE VIDEO

Pronaći mladiće zapravo je bio lakši dio posla. Naime, jednog od njih osobno je policiji prijavila majka čim je vidjela snimku i doznala što se dogodilo. Kako neslužbeno doznajemo, mladići su policajcima ispričali da su na Marijana naletjeli u nedjelju navečer ispred Konzuma u zagrebačkom Podsusedu. Tvrde da ih je bilo četvero, a ne sedam, kako nam je Marijan ispričao. Kažu i da ih je isprovocirao opsovavši im majku.

Svjesni su da su se trebali okrenuti i otići te da njegova psovka ne opravdava njihovu reakciju. Pojasnili su i da je mladiću koji je oba puta gurnuo beskućnika preminula majka, zbog čega je boravio u domu za djecu.

Marijan u padu, nasreću, nije ozlijeđen, a jedan od mladića pomogao mu je kasnije podignuti kutiju i pokupiti stvari s poda.
Suočeni s posljedicama svojih postupaka, obojica mladića ispričala su se na društvenoj mreži.

- Shvatio sam što sam napravio. Htio sam ispasti mangup na krivi način. Molim vas da mi oprostite, zbog ovoga ću još dosta dugo hodati pognute glave jer sam osramotio cijelu svoju obitelj i prijavljen sam od strane svojih doma. Ako treba, ispričat ću se tom čovjeku javno i ljubiti mu noge jer sam shvatio da sam pogriješio i ne želim probleme jer ih već imam dosta - napisao je jedan. Spreman je odgovarati za svoje postupke. Drugi mladić također kaže da nije bio svjestan što radi i da je bio u alkoholiziranom stanju. Navodi i da prima prijetnje te smatra da to ništa neće riješiti.

Najčitaniji članci