Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Maltretirao duplo mlađu ženu, policija mu našla arsenal oružja

Muškarac (81) je 7. kolovoza pokušao provaliti u kuću svoje susjede (40) u Bjelovaru. Ona je pozvala policiju, a kada su službenici došli u kući nasilnika su pronašli arsenal oružja

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
58 komentara

Bjelovarski su policajci došli na poziv 40-godišnje žene koja se žalila na nasilno ponašanje 81-godišnjeg susjeda koji je 7. kolovoza pokušao provaliti u njezinu kuću unatoč tome što ga ona nije pustila i zaključala je ulazna vrata.

No, to je bilo klupko čijim se odmotavanjem otkrilo da nasilni starac uz učestalo maltretiranje duplo mlađe žene u kući krije i čitavi arsenal oružja.

Temeljem naloga Županijskog suda u petak su u kući koju koristi nasilnik pronašli: ručni bacač raketa M-80 tzv. 'Zolja', 15 ručnih bombi, tri  topnička streljiva kalibra 20 mm, 10 raznih pištolja i revolvera, dvije automatske puške, jednu poluautomatsku pušku, jednu repetirajuću  pušku, pet strojnica, jednu pušku s glatkom cijevi tzv. pumpericu, jednu malokalibarsku pušku, cijev za pušku ručne izrade kalibra 16 mm  te ukupno 8.986 komada streljiva raznog kalibra. Sve navedeno oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva je držao bez odobrenja zbog čega mu je isto i oduzeto. Također mu je oduzeto i oružje i streljivo koje je posjedovao uz oružani list radi provođenja upravnog postupka.

KOD POŽEGE: BOMBE, MITRALJEZI... Kod muškarca (71) pronašli su pištolj. Onda su mu ušli u kuću

- Zbog sumnje da je počinio kaznena djela 'Nametljivo ponašanje' iz članka 140. stavak 1. i 'Narušavanja nepovredivosti doma i poslovnog prostora' iz članka 141. stavak 1. (za ova kaznena djela previđena je  kazna zatvora do jedne godine) te kazneno djelo 'Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari' iz članka 331. stavak 3. Kaznenog zakona /veća količina/ (za ovo kazneno djelo  predviđena je kazna zatvora do 5 godina), protiv navedenog 81-godišnjaka bit će podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru - rečeno je u ponedjeljak na tiskovnoj konferenciji u PU bjelovarsko-bilogorskoj vezano uz ovaj slučaj. 

Možda vas zanima i ovo:
Message