Obavijesti

News

Komentari 64

USKOK ispitao osumnjičene: Odluka o pritvoru iza 16 sati

USKOK ispitao osumnjičene: Odluka o pritvoru iza 16 sati
20

U srijedu ujutro uhićeni su Zdravko Mamić, njegov sin Mario, Igor Krota i Sandro Stipančić. U zračnoj luci Pleso uhićen je Damir Vrbanović. Ispitani su u Uskoku

VIDEO

U Uskoku je u četvrtak ujutro dovršeno ispitivanje Igora Krote i Sandra Stipančića. Vraćeni su u prostorije PN Uskoka.

Oni su zajedno s ostalim uhićenima, izvršnim predsjednikom Dinama Zdravkom Mamićem i njegovim sinom Marijom te izvršnim direktorom HNS-a Damirom Vrbanovićem proveli noć u policijskom pritvoru na Oranicama nakon što su u srijedu ujutro uhićeni.

POGLEDAJTE VIDEO: Uhićen Vrbanović

VIDEO

USKOK je u međuvremenu objavio rješenje o pokretanju istrage , za što sve terete osumnjičene, te da će za sve njih zatražiti određivanje istražnog zatvora . Sudac istrage odlučivat će o pritvoru za osumnjičene u 16 sati na Županijskom sudu u Zagrebu.

Željko Lukunić'/Pixsell

Mamić i Vrbanović negirali nedjela

Mamić i Vrbanović ispitani su u srijedu navečer u sjedištu Uskoka.

Njihovi odvjetnici novinarima nisu željeli otkriti detalje slučaja zbog kojega su Mamić i Vrbanović uhićeni zajedno s Mamićevim sinom Marijem te dvojicom poduzetnika Igorom Krotom i Sandrom Stipančićem.

Mamićeva odvjetnica Jadranka Sloković kazala je da je njen branjenik pred Uskokovim istražiteljima iznio svoju obranu i negirao nedjela koja mu se stavljaju na teret.

Ni Vrbanovićev odvjetnik Janjko Grlić, nešto prije 20 sati kada je izašao iz Uskoka, nije otkrio puno više. Kazao je tek da se Vrbanović ne osjeća krivim te da je pred istražiteljima koji ga, između ostalog terete za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, iznio obranu i odgovarao na pitanja.

Davor Višnjić/PIXSELL

Policija pretražila kuće i službene prostorije

Prije Uskoka Mamić, a kasnije i ostali osumnjičenici, dovedeni su na ispitivanje u Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) na zagrebačkim Oranicama čiji su službenici od srijede ujutro, nakon uhićenja najmoćnijeg čovjeka hrvatskog nogometa i ostale četvorice osumnjičenih , pretražili niz domova i službenih prostorija.

Goran Stanzl/PIXSELL

Nezakoniti transferi novca

Sumnja u mito, utaju poreza i niz drugih nezakonitosti.

Uskok, kako se neslužbeno doznaje, Mamića i ostale tereti za utaju poreza, primanje i davanje mita te zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju. Sa Zdravkom Mamićem je, u jutarnjim satima, uhićen i njegov sin Mario te Igor Krota i Sandro Stipančić. Posljednja dvojica se, prema prvim informacijama, sumnjiče da su sudjelovali u nezakonitim transferima novca preko off shore tvrtki u inozemstvu.

Vrbanović je uhićen posljednji u zagrebačkoj zračnoj luci kada je sletio čarterom iz ruskog Rostova. Na Plesu su da dočekali policajci u civilu s kojima je otišao nakon preuzimanja prtljage.

Marko Prpić/PIXSELL

Od ranije pod istragom zbog izvlačenja novca iz Dinama

Mamić je od ranije pod Uskokovom istragom zbog sumnje da je nizom nedjela zajedno sa svojim bratom Zoranom, Vrbanovićem i poreznikom Milanom Pernarom Dinamo oštetio za najmanje 117,8 milijuna kuna, a proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

Zdravko Mamić pritom je iz Dinama, po tvrdnjama Uskoka, nezakonito izvukao najmanje 52 milijuna kuna, dok je njegov mlađi brat Zoran na tom klubu, ali i utaji poreza nezakonito zaradio 38,1 milijuna kuna.

Braća Mamić i Vrbanović pušteni su iz istražnog zatvora 15. srpnja nakon uplaćene jamčevine. Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo Mamića je krajem srpnja optužilo i zbog prijetnji menadžeru nogometaša Roberta Murića.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca