News

Komentari 111

'Manji PDV na hranu nije realan pa treba utvrditi nova rezanja'

'Manji PDV na hranu nije realan pa treba utvrditi nova rezanja'

Ministar financija kaže kako je premijer u pravu kada kaže da će biti bolje. Uvjeren je u ostvarenje investicija. No, ističe kako plaće i mirovine u 2013. neće biti veće

Sljedeće godine neće biti većih plaća i mirovina. Obitelji neće imati više novca u novčaniku nego ove godine, rekao je ministar financija Slavko Linić u intervjuu za Novu TV

Ističe kako je unatoč takvim lošim vijestima premijer Zoran Milanović u pravu kada kaže da će biti bolje. Linić računa na to zbog 6 do 7 velikih investicija za koje je uvjeren da će se ostvariti. 

Komentirao je i smanjenje PDV-a na hranu i uvođenje međustopa. Tvrdi da smanjenje PDV-a na hranu nije realno.

- Kada govorimo o proračunu za 2013. godinu, moramo utvrditi nova rezanja. Pitanje je gdje bi našli razliku za spuštanje PDV-a, a razlika se može napraviti samo daljnjim rezanjem - rekao je Linić. 

Ministar Linić pojasnio je i kako će porez na imovinu, koji bi trebao biti uveden sljedeće godine, značiti pravednije oporezivanje. 

- Nekretnine se ne poznaju po kvadratima, već po vrijednosti - objasnio je Linić na primjeru kleti u Zagorju i stana u Dubrovniku. Naglasak je stavljen, napominje, na imovinu koja se ne koristi. 

Najčitaniji članci