Obavijesti

News

Komentari 32

Maras i Aleksić ispali, Prkačin i Sačić preskočili Škorine ljude i ulaze u Sabor. Kao i Glavašević

Maras i Aleksić ispali, Prkačin i Sačić preskočili Škorine ljude i ulaze u Sabor. Kao i Glavašević
6

Od Bernardićevih protivnika su premoćno sa zadnjeg mjesta ušli Grbin i Hajdaš Dončić, ali ne i Zmajlović. Kalmeta je uspio sa zadnjeg mjesta, ali u Saboru više neće biti Steve Culeja niti Mire Kovača...

VIDEO

Preferencijalni glasovi, ali i opći neuspjeh liste  SDP-a su izmiješali karte na ovim izborima. Neki koji su se nadali sigurnom mjestu u Saboru su ispali, a ušli su drugi koji su bili na zadnjim ili nižim mjestima, ali su ih birači nagradili zaokruživši baš njihovo ime.

Među gubitnicima su svakako Gordan Maras, jedan od najaktivnijih SDP-ovaca koji je bio sedmi na listi u Zagrebu. I osvojio je 2.832 glasa, pa više neće vidjeti Sabor u novom mandatu. Njegovu sudbinu na listi dijeli i Goran Aleksić (Snaga) koji se mogao nadati prolazu jer je bio četvrti na listi u Zagrebu. Ali katastrofalan rezultat SDP-a u Zagrebu mu je zatvorio vrata Sabora jer ide tek prvo troje. . Povratnici u SDP, Ivo Josipović i Mirela Holy također nisu prošli na toj listi.

POGLEDAJTE GOVOR DAVORA BERNARDIĆA:

Nije prošao niti SDP-ov Mihael Zmajlović u sedmoj izbornoj jedinici s koje se borio s kraja liste. Ali su od Bernardićevih protivnika koji su gurnuti na kraj lista zato prošli premoćno Siniša Hajdaš Dončić u trećoj izbornoj jedinici i Peđa Grbin u osmoj izbornoj jedinici. Nevjerojatno, ali obojica su dobila više glasova od Bernardića u Zagrebu. Grbin je dobio čak 16.991 glas, a Hajdaš Dončić 14.485 glasova, dok je šef stranke dobacio do 13.775 glasova.  I time je članstvo pokazalo Davoru Bernardiću što misli o potezu da završe zadnji na listama. 

Bauk: Građani su nas jasno ocijenili, ostavimo Bernardiću da sam odluči što će napraviti
Bauk: Građani su nas jasno ocijenili, ostavimo Bernardiću da sam odluči što će napraviti

U HDZ-u se za Sabor preferencijalnim glasovima nisu uspjeli izboriti Miro Kovač i Stevo Culej. Iako su smatrali da su oni jaki na terenu, Culej je završio na oko pet posto glasova, a Kovač nešto više od četiri posto. Sabor će gledati na televiziji osim ako Plenković ne odluči da zamjene u Saboru nekoga od ministara koji će prepustiti svoje mjesto. Ali to će se ipak teško dogoditi. 

Ali zato je u devetoj izbornoj jedinci sa 16.000 glasova, sa zadnjeg mjesta ušao Božidar Kalmeta. Nakon optužnica za izvlačenje milijuna u cestogradnji i nepravomoćne oslobađajuće presude, ovo je veliki povratak zadarskog moćnog HDZ-ovca. 

I kod Škore je bilo zanimljivo i neke karte su izmiješane.  Tako je Željko Sačić koji nije u Domovinskom pokretu preskočio drugog na lsiti, Zvonimira Lovrića iz Domovinskog pokreta i ulazi u Sabor zajedno sa Stjepom Bartulicom. 

Ministar Beroš osvojio najviše preferencijalnih glasova, više i od Andreja Plenkovića
Ministar Beroš osvojio najviše preferencijalnih glasova, više i od Andreja Plenkovića

I u šestoj izbornoj jedinici je nezavisni kandidat na listi Domovinskog pokreta, istaknuto lice desnice, Ante Prkačin preskočio preferencijalnim glasovima i prvog i drugog na listi. I on ulazi u Sabor, a Slaven Dobrović ne. 

U devetoj izbornoj jedinci je novinarka Karolina Vidović Krišto ušla u Sabor s trećeg mjesta i preskočila je drugog na listi Josipa Jovića. 

Zanimljiv obrat se dogodio i kod liste Možemo u šestoj izbornoj jedinici. Nekadašnji SDP-ovac Bojan Glavašević je preskočio prvu na listi Danijelu Dolenec. Osvojio je 3.726 glasova što je više od četvrtine svih glasova na listi. Tako da Glavašević ostaje u Saboru. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela