Obavijesti

News

Komentari 99

Bauk: Građani su nas jasno ocijenili, ostavimo Bernardiću da sam odluči što će napraviti

Bauk: Građani su nas jasno ocijenili, ostavimo Bernardiću da sam odluči što će napraviti
2

Pozivi na Bernardićevu ostavku krenuli su odmah nakon objave izlaznih anketa. Bernardić je zbog toga izvrijeđao i Biljanu Borzan, koja je rekla da je to bilo dosta ružno i nezasluženo

VIDEO

Posljednje informacije

10.20 Hvala svima koji ste preuzeli odgovornost i izašli na birališta. Hvala svima koji ste dali povjerenje RESTART koaliciji. Svima koji su glasali za promjene, za novi put koji će se pokazati neophodan. Za nas socijaldemokrate istina je uvijek bila ključna i ona nas je vodila u borbama za Hrvatsku. Mi smo 30 godina na braniku ljudskih sloboda, prava radnika i umirovljenika i tako će ostati i dalje. Mi vjerujemo u takvu zemlju, otvorenu, modernu i bez diskriminacije po bilo kojoj osnovi. Čestitam HDZ-u i Andreju Plenkoviću na pobjedi na izborima, napisao je Davor Bernardić na Facebooku.

 

10.10 Europarlamentarka Biljana Borzan poručila je kako ona nije pozivala sinoć na Bernardićevu ostavku nego da je rekla kako bi se ona na njegovu mjestu sama povukla. 

- Nije večer za traženje ostavki. Vrlo je teško reći što će učiniti netko drugi, ja znam što bih ja učinila - rekla je kratko uoči Predsjedništva SDP-a ne želeći komentirati vidi li sebe na funkciji predsjednice stranke.

9.58 Pogledajte izjavu Arsena Bauka

- Trebamo utvrditi što dalje napraviti, kako se izvući iz ove situacije. Ovo nije najgora situacija u kojoj se SDP našao, bilo je i gorih u našoj povijesti. Imali smo mi i lošijih rezultata, kao 2003. pa smo se izvukli, možemo se izvući i sada, ali moramo radiklno promijeniti naše ponašanje i odnose, rekao je Arsen Bauk dodavši kako bi trebalo pustiti barem 24 sata Bernardića da sam odluči što će napraviti. 

 Podsjetio je kako je nakon prošlih izbora Zoran Milanović u ponedjeljak popodne rekao da se povlači.

- Ostavimo predsjedniku da sam odluči što će - rekao je i dodao da je korektno pustiti mu da sam odluči.

Bauk je dodao da su se do jučer bavili HDZ-om, a sada se mogu baviti SDP-om te da su ih građani jasno ocijenili neizlaskom na izbore ili glasanjem za druge lijeve opcije.

- Prije samo šest mjeseci milijun građana dalo je glas kandidatu SDP-a i Restart koalicije, a sada dvostruko manje. Dakle, glasači ljevice, naši glasači postoje, ali ovaj put nisu bili očito motivirani da izađu na izbore i ne mislim da smo ih mi nešto pretjerano i privukli. Na našim plakatima nije bilo ni jedno lice, ni u spotovima nije bio ni jedan kandidat - istaknuo je. 

Građani su, dodao je, jasno dali do znanja koga favoriziraju. Koalicija okupljena oko platforme Možemo u prvoj izbornoj jedinici "potukla" je SDP.

- To je prvi put u ovom izbornom sustavu da mi u prvoj izbornoj jedinici nismo pobijedili. Da, stvorila se u Zagrebu jedna velika snaga koja se u jednom dijelu prelila i na druge dijelove Hrvatske i u kojem postoji veliki potencijal. Oni su prošli u sve četiri zagrebačke jedinice, a čini mi se i da su 10. bili blizu praga. Mi smo u anketama znali biti iza Oraha i Živog zida, ali upravo zato je potrebno da unutar stranke, koja je i dalje vodeća oporbena stranka, da definiramo i značajno promijenimo smjer - rekao je.

9.49 Pogledajte izjavu uoči Predsjedništva stranke

- Ja mislim da treba napraviti kao prije četiri godine kad smo imali loš rezultat, ali ne loš kao sada, predsjednik se povukao, imamo unutarstranačke izbore i idemo u novi početak za SDP, Mi moramo shvatiti da smo u problemu i napraviti novi početak - poručuje Ivo Jelušić.

Hoće li Bero otići nakon Predsjedništva?

Ovaj rezultat je loš za SDP i Restart, ja ne bježim od odgovornosti i spreman sam otići, rekao je sinoć Davor Bernardić nakon katastrofalnog rezultata SDP-ove koalicije, koja je skupila tek 41 mandat na izborima.

POGLEDAJTE BERNARDIĆEV GOVOR

Pokretanje videa...

ne zeli otici 04:21

Upravo o njegovom odlasku, ali i o stanju vrha stranke i rezultatima izbora raspravljat će od 10 sati Predsjedništvo SDP-a na Iblerovom trgu.

Ovo je bizarna katastrofa SDP-a i vrijeme je za Berinu ostavku...
Ovo je bizarna katastrofa SDP-a i vrijeme je za Berinu ostavku...

A pozivi na ostavke krenuli su sinoć čim su objavljene i izlazne ankete.

Da sam na mjestu gospodina Bernardića dao bih ostavku još danas do ponoći - rekao je sinoć novinarima 24sata Gordan Maras.
Davor Bernardić izvrijeđao je Biljanu Borzan, nakon što je na portalima pročitao njenu izjavu u kojoj je navela kako bi da je na mjestu Davora Bernardića podnijela ostavku. Borzan je to potvrdila za Slobodnu Dalmaciju.

- Da istina je, ali zaista ne želim ponavljati što mi je rekao. Bilo je dosta ružno. Ali to je bilo nezasluženo, ja sam bila korektna prema njemu. Ponavljam, rekla sam, da bih ja, da sam na njegovom mjestu, dala ostavku. A on neka postupi kako misli da doliči nakon ovakvog poraza. Ali opraštam mu je jer je očito bio pod velikim stresom - rekla je Borzan.

- Ne volim cipelarenje kad je netko na dnu, ne natječemo se tko će jače udariti po Bernardiću zbog rezultata - rekla je sinoć Borzan koja se uz Peđu Grbina spominje kao moguća opcija za Bernardićevog nasljednika.

Saša Srića rekao je sinoć također kako je vrijeme da Davor Bernardić da ostavku. 

- Ovo je debakl i poraz, ovo je nešto što nisam očekivao. Kao čovjek pozivam Bernardića da podnese ostavku - poručio je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca