Obavijesti

News

Komentari 6

Maras najavio 'Poduzetnički impuls' vrijedan 370 mil. kuna

Maras najavio 'Poduzetnički impuls' vrijedan 370 mil. kuna
1

Koncept 400 poslovnih zona nije uspio, ali zato koncept 150-200 zona može uspjeti, kaže Maras i dodaje da država neće financirati zone gdje se ništa ne radi

VIDEO

Ministar obrta i poduzetništva u Vladi RH Gordan Maras najavio je tijekom svoje posjete Vukovaru da će na sjednici Vlade biti prezentiran program poticaja u poduzetništvu pod nazivom Poduzetnički impuls. 

- Radi se o projektu vrijednome 370 milijuna kuna, a čiji će se rezultati pojačati kroz godinu dana. Dio poticaja će biti iskorišten za zapošljavanje i investicije. Očekujemo da će se sav novac vratiti u naredne tri godine - rekao je Maras. 

Najavio je i da država više neće financirati zone gdje se ništa ne radi, odnosno, da će se poticati one zone gdje se investicije mogu vratiti, javlja večernji.hr

- Koncept 400 zona u Hrvatskoj nije uspio, ali zato koncept 150-200 zona s dobrom infrastrukturom može uspjeti - istaknuo je Maras koji se tijekom posjete sastao i s 40-ak gospodarstvenika iz Vukovarsko – srijemske županije koji su mu ukazali na probleme nelikvidnosti, neplaćanja i poreznih opterećenja. 

Najavio je dalje aktivnosti u rješavanju problema redovitog plaćanja jer, kako je rekao, poduzetnici moraju znati da će im odrađeni posao biti i plaćen te da je to jedini način u njihovom daljem razvoju. 

'Očekujem efikasniju Poreznu upravu'

Na upit novinara o slučaju iz Ivankova gdje je skupina radnika prijavila poslodavca radi neplaćanja doprinosa i poreza Maras je rekao da se takvi slučajevi ne bi smjeli više ponavljati. 

- To se nije dogodilo odjednom tako da mi nije jasno zašto porezna uprava nije na vrijeme reagirala nego su to morali radnici. Očekujem od Porezne uprave da bude efikasnija i da kontroliraju situaciju i reagiraju uvijek gdje uoče nekakve nepravilnosti - rekao je Maras ponavljajući tvrdnje Vlade da će ove godine kroz razne projekte biti investirano 2,4 milijarde eura. Već narednih mjeseci trebali bi biti objavljeni prvi natječaji za građevinske tvrtke koji bi trebali potvrditi ovu najavu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...